«Δεν το παίζουν ρατσιστές, αλλά είναι»

«Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά θεωρούμε την απουσία των μαύρων παικτών από την Ζενίτ ως μια πολύ σημαντική παράδοση», αναφέρει μερίδα οπαδών της ομάδας.

Οργανωμένοι οπαδοί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης εξέδωσαν μια άκρως ρατσιστική ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν δεν είναι ρατσιστές αλλά χαρακτηρίζουν σημαντική την απουσία μαύρων και ομοφυλόφιλων ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της ομάδας τους.

«Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά θεωρούμε την απουσία των μαύρων παικτών από την Ζενίτ ως μια πολύ σημαντική παράδοση», αναφέρει η ανακοίνωση η οποία συνεχίζει…

«Αυτό θα επιτρέψει

στην ομάδα μας να διατηρήσει αναλλοίωτη την εθνική ταυτότητα της, η οποία είναι και σύμβολο για την Αγία Πετρούπολη. Θέλουμε μόνο παίκτες από τους φιλικούς λαούς, όπως τους Ουκρανούς και τους Λευκορώσους όπως και τις χώρες της βαλτικής και της Σκανδιναβίας. Με αυτούς έχουμε την ίδια νοοτροπία, ιστορία και κουλτούρα».

Στην ίδια ανακοίνωση οι οπαδοί της ρωσικής ομάδας εκφράζουν και την αντίθεσή τους με τις «σεξουαλικές μειονότητες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Πηγή: Sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα