«Χειρόφρενο» στα σχολικά λεωφορεία

Ακινητοποιημένα έμειναν σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, τα λεωφορεία που μεταφέρουν περίπου 5000 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης στα σχολικά τους συγκροτήματα.

Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δημόσιας χρήσης αποφάσισαν να τραβήξουν χειρόφρενο και έτσι δεν κινήθηκε κανένα από τα περίπου 200 οχήματα,

προκαλώντας την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορτείο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης, Παναγιώτης Χαραλάμπους, η κίνηση αυτή έγινε διότι ενώ εκκρεμεί η εξόφληση δεδουλευμένων από τον Μάρτιο του 2012, τους ζητείται αναδρομικά μείωση κομίστρων σε σχέση με ό,τι προβλέπουν οι περσινές και προπέρσινες συμβάσεις, ενώ για το νέο σχολικό έτος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη δεν έχει ακόμη υπογραφεί σύμβαση, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι επαγγελματίες τις απολαβές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων, γεγονός που τους αναγκάζει να συνεχίσουν επ’ αόριστον τη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών.

The post «Χειρόφρενο» στα σχολικά λεωφορεία appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα