ΞΕΧΑΣΑΜΕ; ΟΧΙ: ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

13:35 8/6/2011 - Πηγή: Olympia
Ακυρώθηκε το πρόστιμο των 76 εκ. Ευρώ της VODAFONE για τις υποκλοπές. Την ίδια στιγμή οι ραγιάδες καλούνται να πληρώσουν φόρο και για την σύνταξη των 500 Ευρώ. Που είστε δημοσιογράφαροι, τεχνοκράτες, που ουρλιάζατε για τις υποκλοπές, την φοροδιαφυγή για να μιλήσετε;Κοιτάξτε τι ανακαλύπτουμε στο διαδίκτυο (κλικ στην εικόνα, από άρθρο του θρυλικού pressmme σε αναπαραγωγή press-gr)Τι είχαν αποκαλύψει οι δύο καθηγητές του ΕΜΠ για την Vodafone; Θυμηθείτε: Η Vodafone
έθεσε εκτός αναβάθμισης τα ένοχα υποσυστήματα
Σημαντικά στοιχεία, που προσδίδουν νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και εγείρουν περισσότερα ερωτήματα για τους χειρισμούς της Vodafone, ήλθαν στην επιφάνεια κατά τη χθεσινή ακρόαση της Αρχής Διαφύλαξης Απορρήτου Επικοινωνιών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οπως απεκάλυψαν τα μέλης της Αρχής, καθηγητές του ΕΜΠ, κ. Ι. Βενιέρης και Χρ. Καψάλης, η αλλαγή του λογισμικού της Vodafone, το οποίο είχε «προσβληθεί» από το υποσύστημα των υποκλοπέων, άρχισε από την Ericsson στα τέλη του Ιανουαρίου του 2005. Το λογισμικό αναβαθμίστηκε σε όλα τα κέντρα, εκτός από τα δύο επίμαχα, που είχαν «μολυνθεί». Εξ αυτού προκύπτει το συμπέρασμα ότι έως την απενεργοποίηση του λογισμικού υπάρχει ένα κρίσιμο δίμηνο -αντί μιας εβδομάδας, όπως ήταν έως χθες γνωστό- κατά το οποίο είναι ερευνητέες οι κινήσεις της Vodafone.
Ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, προκάλεσε η απάντηση του προέδρου της Αρχής κ. Αν. Λαμπρινόπουλου στην ερώτηση αν το επίμαχο λογισμικό εγκαταστάθηκε από φυσικό πρόσωπο ή από μακριά. «Υπάρχει η απάντηση, αλλά δεν μπορώ να σας τη δώσω αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.
Τα μέλη της ΑΔΑΕ επέρριψαν ευθύνες στη Vodafone, υπογραμμίζοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κορωνιάς όφειλε να την ενημερώσει εξαρχής, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να βρεθούν τρόποι να μην κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια, χωρίς να απενενεργοποιηθεί το λογισμικό.
KαθημερινήΔείτε στο τέλος του άρθρου τα πρόσωπα της τότε λέσχης και ταιριάξτε τα με τους σημερινούς τους ρόλους.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜ”Ε” ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα σε Vodafone και Εricsson για τις υποκλοπέςΑκύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ως μη νόμιμες τις αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) το 2007 με τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και πρόστιμο 7,3 εκατομ. ευρώ στην εταιρεία Έρικσον για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που αποκαλύφθηκαν το 2006.Το πρόστιμο στην Vodafone επιβλήθηκε για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών και στην Έρικσον, η οποία ήταν προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone, με το σκεπτικό ότι δεν…έπραξε τα δέοντα προκειμένου να προληφθούν και αποτραπούν οι υποκλοπές.Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 3319 και 3320/2010 αποφάσεις και με πρόεδρο τον Κων. Μενουδάκο, έκρινε ότι οι συνεδριάσεις των μελών της ΑΔΑΕ δεν γίνον
Keywords
Τυχαία Θέματα