Οι … Ευρωπασάδες !!!

12:12 2/12/2012 - Πηγή: Olympia
Διαβάστε πως δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι «ιδιοκτήτες» του οικοπέδου… γωνία στην περιοχή, μέσα σε έναν αδυσώπητο γεωπολιτικό ανταγωνισμό !!!
Την 15 Νοεμβρίου 2012 δημοσιοποιήθηκε η έκθεση της Τρόικα, η οποία εκπονήθηκε από εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
και είχε καθυστερήσει λόγω διαφωνίας μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, για το πώς θα “βοηθηθεί” η Ελλάδα με μία γέφυρα χρηματοδότησης στο κενό το οποίο δημιουργείται εξ αιτίας της “επιμήκυνσης” του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της χώρας.
Το ΔΝΤ θέλει, οι Ευρωπαίοι δανειστές να συμφωνήσουν για την ελάφρυνση του χρέους και να δημιουργήσουν ένα “στερεό σχέδιο” για να αποκτήσει βιωσιμότητα το Ελληνικό χρέος μετά το 2020, αλλά η Ευρώπη, ιδίως η Γερμανία, είναι απρόθυμη να συζητήσει την περίοδο  πέραν του 2014.
Το βασικό τμήμα της έκθεσης της Τρόικας, η οποία αναλύει την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της, με δικά της μέσα, εξαντλείται στην εξιστόριση των γεγονότων.
Η Γαλλία θα περιμένει την έκθεση των αξιωματούχων της Τρόικα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξακριβωθεί η κατάσταση των οικονομικών στην Ελλάδα, πριν από την λήψη απόφασης στο Eurogroup, για τον καλύτερο τρόπο προσέγγίσης του προβλήματος, δήλωσε τη περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος Francois Hollande.

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη Κυριακή αναφερόταν επίσης στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους ώς “ρεαλιστικό” σενάριο, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Αλλά, απάντησε πιο θετικά στο ενδεχόμενο ενός προγράμματος επαναγοράς χρέους το οποίο έχει προταθεί από υπαλλήλους της ΕΚΤ και θα αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους χωρίς κόστος για το γερμανικό κοινό.(σ.σ. Ανέξοδη και χωρίς πολιτικό κόστος η “ρητορική” των Γερμανών πολιτικών μέχρι σήμερα).

Ο κ. Hollande συναντήθηκε τη περασμένη Δευτέρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Christine Lagarde, μαζί με τους επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου με αντικείμενο συζήτησης το Ελληνικό χρέος.
Οι διεθνείς αξιωματούχοι μετέβησαν στο Βερολίνο την περασμένη Τρίτη για να συναντηθούν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε τη Δευτέρα (September 2012) να σχολιάσει αναφορές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διεύρυνση του χάσματος, στην ανάγκη χρηματοδότησης για την Ελλάδα το οποίο θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει «αξιόπιστα στοιχεία» για να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με τις ανάγκες χρηματοδότησης στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Martin Kotthaus σε συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης.

«Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», είπε, αναφερόμενος στη σύναψη μιάς διερευνητικής

Keywords
Τυχαία Θέματα