Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗ Σ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ

15:12 9/3/2012 - Πηγή: Olympia
ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ ΜΗ ΤΗΝ ΞΥΠΝΑΤΕ. Αν και το πυροφάνι ενίοτε, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να προσγειώσει κανείς τον κοιμισμένο στην αδυσώπητη πραγματικότητα. Κι ας τον χάσει το όνειρο. Είναι άλλωστε προτιμότερο κάποιες φορές να σε χάνει το όνειρο, αν πρόκειται να σε κερδίσει η ίδια η ζωή.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μόνο που αυτή την προτροπή η ηγεσία της Αριστεράς δείχνει πως είναι πεισματικά απρόθυμη να την κατανοήσει. Προτιμά να υποκρίνεται

πως μελετά την εμπειρία του κινήματος, κι ανάθεμα αν έσκυψε έστω και μια στιγμή ν αφουγκραστεί όλα εκείνα που της βροντοφωνάζει αδιάκοπα αυτή η εμπειρία.

Και το σημαντικότερο. Προτιμά να κρίνει διεκδικώντας το αλάθητο και νουθετώντας τους πάντες επί παντός επιστητού, αλλά αν τολμήσεις να προσεγγίσεις κριτικά τη στάση της και τις κυρίαρχες επιλογές της, τότε η ρετσινιά του αντικομουνιστή και του προβοκάτορα, είναι το ελάχιστο που μπορείς να περιμένεις ως ανταμοιβή για το εγχείρημά σου.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ

Και αυτή την πραγματικότητα ισχυρίζεταιπως την αντιλαμβάνεται επαρκώς η ηγεσία της Αριστεράς.
Το φοβερό και τρομερό της επιχείρημα,είναι πως στη στρατηγική της προσδιορίζει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο θα την αλλάξει…

Και μπορεί επ αυτού, ( επί της συγκεκριμένης στρατηγικής δηλαδή) να μην έχει κάποιος ουσιαστική αντίρρηση (με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχει κατακτήσει ένα επίπεδο πολιτικής ωριμότητας που του επιτρέπει να προσεγγίζει με τη συλλογιστική του ανάλογα ζητήματα) ωστόσο, είναι άλλο πράγμα αυτό, και διαφορετικό εντελώς πράγμα είναι το να επιχειρείς να βιάσεις τους νόμους της ιστορίας, θέτοντας με τρόπο αυθαίρετο και εν πολλοίς αποπροσανατολιστικό, πρωθύστερα ζητήματα στην κοινωνία, και να έχεις και την απαίτηση να τα αποδεχτεί.

Και για να το κάνουμε σαφέστερο επιστρατεύοντας ένα παράδειγμα ζωής.

Είναι σαφώς ιδανικό το να έχεις το δικό σου σπίτι φτιαγμένο με το γούστο και το μεράκι των ανθρώπων που κατοικούν σ αυτό και δικαιούνται να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή του. Όμως.
Τη στιγμή που έχεις χάσει τη δουλειά σου. Τη στιγμή ο ιδιοκτήτης σε πετάει έξω από το σπίτι που νοίκιασες για τα νοίκια που του χρωστάς. Το να οραματίζεσαι πως θα διακοσμήσεις το καινούριο σου σπιτικό στο οικόπεδο που δεν αγόρασες ακόμη, μπορεί να έχει την ομορφιά και το ρομαντισμό του, αλλά η σχέση του με την ωμή πραγματικότητα, είναι όπως η σχέση που έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο παραπάνω συλλογισμός με την κριτική που ασκούμε στις περί διαγραμμάτων προσεγγίσεις που επιχειρεί η ηγεσία της Αριστεράς??? Ας το δούμε στη συνέχεια…

ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ???

Ας δούμε τα γεγονότα:…

http://ellinikoforoum.blogspot.com/2012/03/blog-post_7189.html


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα