Νέα διάψευση στους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου από το ΥΠΕΞ: Τον Σεπτέμβρη και όχι τον Οκτώβρη του 2010 παρέλαβε την λίστα!

13:53 10/1/2013 - Πηγή: Olympia
Συντριπτικά πλέον τα στοιχεία για τα ψεύδη Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει υποστηρίξει ότι παρέλαβε την λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης τον Οκτώβριο του 2010.

Από το υπουργείο Εξωτερικών όμως, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε απάντηση που δόθηκε στη Βουλή στις 25 Οκτωβρίου του 2012, επισημαίνεται

ότι η λίστα Λαγκάρντ δόθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου τον Σεπτέμβριο του 2010, νωρίτερα δηλαδή του χρόνου που ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι παρέλαβε τη λίστα!

«Τον Σεπτέμβριο 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές διευκρινίζουν επίσης ότι «δεν έχει διακινηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών Αρχών για το θέμα στο οποίο αναφέρεται η Ερώτηση του βουλευτού Ν.Νικολόπουλου».

ΥΠΕΞ: Δεν παρέλαβε ο πρέσβης Κλης την αρχική λίστα Λαγκάρντ

Δεν παρέλαβε ο πρέσβης Ηλίας Κλης την αρχική λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές αρχές, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή δημοσιεύματα ότι οι γαλλικές αρχές παρέδωσαν το πρωτότυπο CD με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης στον κ. Κλη.

«Το Σεπτέμβριο 2010, Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία ήταν ο Πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, καθήκοντα τα οποία συνεχίζει να ασκεί. Με αφορμή δημοσιεύματα, σημειώνεται ότι ο Πρέσβης ε.τ. Ηλίας Κλης, διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία την περίοδο 1998-2002», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ο ίδιος ο κ. Κλης υποστηρίζει ότι έχει να ταξιδέψει στη Γαλλία από το 2004.

Η φημολογία ότι το αρχικό CD με τα ονόματα των καταθετών στην ελβετική HSBC παραδόθηκε στον κ. Κλη πυροδοτήθηκε από την κατάθεση του Θεόδωρου Φλωράτου, διευθυντή στην κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ.
Ο κ. Φλωράτος, ήταν ένας από τους τρεις ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους οι οποίοι ταξίδεψαν στο Παρίσι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και παρέλαβαν ξανά από τις γαλλικές αρχές αυθεντικό αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ.

«Στο αρμόδιο γραφείο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών διατηρείται φάκελος και για την προηγούμενη παράδοση του ψηφιακού δίσκου που είχε παραδοθεί στον Έλληνα πρέσβη κ. Κλη», ανέφερε στην κατάθεση που έδωσε στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 στον εισαγγελέα οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, κατάθεση η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 28 Δεκεμβρίου μαζί με αντίγραφο CD της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ.

Το λάθος αυτό του διευθυντή της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, ο οποίος κατονόμασε τον κ. Κλη αντί του κ. κωνσταντίνου Χαλαστάνη ως του ανθρώπου που παρέλαβε την αρχική λίστα Λαγκάρντ ανασκευάζεται στο κείμενο της πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής σε βάρος του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου που κατέθεσαν στις 31/12/2012 στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
«Κατόπιν έρευνας που διεξήχθη, προφανώς εκ παραδρομής ο μάρτυρας Θεόδωρος Φλωράτος αναφέρεται στο όνομα του κ. Κλη ως πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία, αντί του κ. Κωνσταντίνου Χαλαστάνη», επισημαίνεται προς άρση παρεξηγήσεων στο κείμενο της πρότασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής κατά του κ. Παπακωσταντίνου. (Μάκης Πολλάτος – Πρώτο Θέμα)

Keywords
Τυχαία Θέματα