ΙΣΑ- ΣΦΕΕ: Συνεργασία ώστε κανείς να μην αφεθεί στη μοίρα του

Ανασφάλιστoυς  και αναξιοπαθούντες ασθενείς στηρίζουν από κοινού ο Ιατρικός  Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ο Σύνδεσμος  Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με κοινό σχέδιο δράσης.

Συνεργασία για την ίδρυση Κοινωνικών Φαρμακείων στους δήμους όλης της χώρας και στήριξη των κοινωνικών φαρμακείων που ήδη λειτουργούν, ξεκινούν ο ΙΣΑ και ο ΣΦΕΕ, στο πλαίσιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί με τη συνεργασία του ΙΣΑ και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

«Αποστολή» που καλύπτει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά αύριο παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εμβολιασμός σε παιδιά, καθώς το 80% των παιδιών δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Το Ιατρείο συμπληρώνει εννέα μήνες λειτουργίας με 256 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει 13.645 ιατρικές επισκέψεις και έχουν εξεταστεί 5.400 ασθενείς.

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΦΕΕ ήταν αρωγός στη στήριξη του Ιατρείου. Συνολικά από τις φαρμακευτικές εταιρείες  μέλη του συγκεντρώθηκαν 9.000 φάρμακα, τα οποία και διοχετεύτηκαν τόσο για τις ανάγκες των ασθενών που επισκέφθηκαν το Ιατρείο όσο και για τις υγειονομικές ανάγκες της άγονης γραμμής.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης ανέφερε ότι: «Αυτή την περίοδο που το κράτος είναι αδύναμο, ο ιδιωτικός τομέας, που εκφράζεται σήμερα μέσω του ΣΦΕΕ και ενώνει όλες τις Φαρμακοβιομηχανίες,  συμπράττει μαζί με το μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου οι εθελοντές επιστήμονες έχουν εξετάσει χιλιάδες ασθενείς δωρεάν και τους έχουν δώσει λύση».

Τα φάρμακα χορηγούνται δωρεάν στους ανασφάλιστους, με ακύρωση της ταινίας γνησιότητας, ώστε τα κουπόνια να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε οικονομικό όφελος.

Επιπλέον, υπάρχει ήδη ανοιχτή συνεργασία του κοινωνικού φαρμακείου με το φαρμακείο του Νοσοκομείου, για τη δευτεροβάθμια χημειοθεραπευτική αγωγή και νοσηλεία των ανασφάλιστων καρκινοπαθών.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι στη σπουδαία αυτή προσπάθεια συγκέντρωσης του «υλικού ζωής» όπως χαρακτήρισε τα φάρμακα,  «έχουμε αρωγό τον ΣΦΕΕ, ώστε να μπορούμε πιο συστηματικά να βρίσκουμε και να διαθέτουμε στο μέτρο του εφικτού, τα ογκολογικά φάρμακα και τα απαραίτητα φάρμακα των χρόνιων πασχόντων που απαιτούνται για να διατηρηθούν στη ζωή».

Από πλευράς του ΣΦΕΕ τονίστηκε ότι ο σύνδεσμος και οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις – μέλη του Vianex, GSK, Novartis και Pfizer απαντήσαν άμεσα στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της “Αποστολής” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συνδρομή τους στον παιδικό εμβολιασμό, αφού αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της δημόσιας  υγείας  ιδιαίτερα σε μία εποχή κρίσης και ανέχειας.

newsbomb.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα