Επί των τύπων των ήλων…..

Εξ’ όσων φαίνεται, έχει τελευταίως αναζωπυρωθεί το θρησκευτικό συναίσθημα κάποιων πολιτικών αλλά και κάποιων προσκείμενων δημοσιογράφων…..
Το λέω διότι, έχω διαβάσει τουλάχιστον 2-3 πρόσφατα άρθρα στα οποία κάποιοι “θεωρητικοί” επικαλούνται την ιστορική έκφραση : “Και βάλω τον δάκτυλόν μου επί των τύπων των ήλων”….για να στηρίξουν, (αν είναι ποτέ δυνατόν), τη μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση τα απάνθρωπα μέτρα.
Έρχονται λοιπόν να μας
“ταξιδέψουν” με μια φράση του Αποστόλου Θωμά, που ζήτησε να βάλει το δάχτυλο πάνω στις πληγές που προκάλεσαν τα καρφιά στο κορμί του αναστημένου Ιησού.
Έρχονται να παρομοιάσουν τις κοινωνικές ομάδες, τα κεκτημένα δικαιώματα, τις ανθρώπινες ανάγκες, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με καρφιά που πλήγωσαν τη Χώρα……ενώ, η Νέα Τάξη ή αν θέλετε μια χούφτα απάνθρωποι που την εκφράζουν θα είναι αυτοί που θα …… θέσουν άφοβα το δάκτυλο !

Θα πρέπει όμως να τους θυμίσω ότι, δεν διανοήθηκε από μόνος του ο Θωμάς να αγγίξει το Σώμα του Κυρίου, ούτε βέβαια προτάθηκε από άλλους μαθητές του Κυρίου.

Ήταν ο ίδιος ο Ιησούς που το επέτρεψε !!

Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους…….

Μάκης Π.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords