Βίντεο Βενιζέλου για κάλεσμα σε πρόωρες εκλογές το 2009 έφερε νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

«Αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσιπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης;» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο του τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πέφτει συνεχώς σε γκάφες».

Αφορμή για το παραπάνω

σχόλιο υπήρξε non paper αλλά και βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που υπενθύμιζε δηλώσεις που είχε κάνει ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2009.
Σημειώνεται ότι τις ευρωεκλογές εκείνες είχε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε δηλώσει τότε ότι «ζήτημα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών πολύ πριν από τις ευρωεκλογές», τονίζοντας μάλιστα ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση».

Συνεχίζοντας, ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι «υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα».

Μάλιστα η Αυγή, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανήρτησε βίντεο στο YouTube με τις επίμαχες δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου

Το σχόλιο – απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες.

»Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών.

»Τότε όμως κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

»Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986;

»Δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη «δυσαρμονία», πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά.
»Δεν αρκεί να επικαλείσαι «δυσαρμονία», πρέπει να λες και ποια είναι η «αρμονία» που προτείνεις. Από κει και πέρα όμως στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «ξεχνούν» ότι:

»1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36.7% και όχι 26.5% όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα
2. Τότε η Κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά
3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.
4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις Ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές ( ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.α). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι Φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές.

»Αλήθεια αφού τόσο πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσιπρας θέλουν τις εκλογές γιατί δεν καταθέτουν πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης; Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κ. Τσιπρας να συνέλθει και αντί να βγάζει πύρινους διχαστικούς λόγους να συμβάλει στην ενότητα και τη συνεργασία του ελληνικού λαού».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί «δυσαρμονίας » και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας.
»Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του.»
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα