Βάζω τα χεράκια μου…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

Και τι γίνεται όταν βάζω τα χεράκια μου (που το θυμήθηκε ο Μπάμπης); Βγάζω τα ματάκια μου. Έτσι απλά. Κι αυτός που βγάζει τα ματάκια του δεν είναι κανένας άλλος από τον κ. Πρωθυπουργό. Κατά Μπάμπη:

Ο κ. Τσίπρας έχει δημιουργήσει έναν μύθο και κινδυνεύει να συνθλιβεί κάτω από τον μύθο που δημιούργησε. Δηλαδή έχει πει μία

μισή αλήθεια, την επανέλαβε σήμερα, ότι «εγώ χωρίς τα εργασιακά δεν κάνω τίποτα» και πάνω εκεί έχει φαίνεται κολλήσει όλο το πράγμα. Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει στο μυαλό του ότι δεν επιτρέπονται τώρα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ότι τις απαγορεύει η Τρόικα δηλαδή. Ανακάλυψε φαίνεται στη διάρκεια της εβδομάδας ότι κανείς δεν τις απαγορεύει, διότι αυτή ήταν μία απαγόρευση που είχε υπάρξει όντως τον Νοέμβριο του 2011 αλλά είχε συνδεθεί με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πλέον. Περιμένουμε όλοι να βγει κάποιο καινούργιο.

Αρα αυτή τη στιγμή αυτή η απαγόρευση δεν υπάρχει και θα μπορούσε κάλλιστα αν ήθελε η κυβέρνηση -το είχε επιχειρήσει άλλωστε ο κ. Σκουρλέτης ως υπουργός εργασίας και είχε φτιάξει έναν νόμο για να τα πάει τα πράγματα πιο πέρα, καταργήθηκαν όλα αυτά όταν πήγαμε στο 3ο μνημόνιο. Αρα ο κ. Τσίπρας ζητεί κάτι που θα τον φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Θα του ζητήσουν -και αυτό μαθαίνω ότι ετοιμάζονται να κάνουν οι έξω- ότι «ναι, πάρα πολύ ωραία. τι λες εσύ; Ότι ισχύει η απαγόρευση. Και τι άλλο λες; Ότι δεν θέλεις να ισχύσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (ας πούμε το τέλος του μνημονίου). Πάρα πολύ ωραία. γράψε ότι ισχύει η απαγόρευση και να την άρουμε και να δούμε τι θα γίνει, μετά τα μέσα του 2018». Κινδυνεύει δηλαδή ο κ. Τσίπρας να βγάλει τα ματάκια του με τα χεράκια του.

Και εδώ είναι που έχει κολλήσει η όλη διαπραγμάτευση. Πάνω σε ένα μισό ψέμα, σε μία μισή αλήθεια. Διαλέγει ο καθένας όποια πλευρά θέλει αλλά και οι δύο νομίζω ότι προσβάλουν την νοημοσύνη μας εξίσου…

The post Βάζω τα χεράκια μου… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα