Βαγγέλης Παπαθανασίου: απογοητευμένος αλλά όχι έκπληκτος από την κατάσταση στην Ελλάδα

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης μίλησε στον σημερινό κυριακάτικο Observer με αφορμή την επανακυκλοφορία στις βρετανικές αίθουσες της ταινίας «Οι Δρόμοι της Φωτιάς».

Στη σπάνια συνέντευξη του, ο 69χρονος Vangelis μιλάει και για την Ελλάδα

και την οικονομική κρίση που βασανίζει τη χώρα του τον τελευταίο χρόνο, με μια αυξανόμενη αίσθηση απογοήτευσης, αλλά όχι απαραίτητα και έκπληξης, όπως άλλωστε παρατηρεί και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Αλέγκρα Ντον.

«Βλέπω την κρίση σαν ένα θεατρικό έργο που αφορά όλο τον κόσμο – όχι μόνο την Ελλάδα» λέει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. «Η Ελλάδα είναι ένα πολύ καλό μέρος για πειραματισμούς. Αισθανόμουν πολλά χρόνια πριν ότι αυτό θα ερχόταν. Δεν μου κάνει καμία έκπληξη. Υπήρξε πολύ κακομεταχείριση της κατάστασης από την πλευρά των ελληνικών κυβερνήσεων. Αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι εύκολο για καμία χώρα σήμερα να αποφασίσει το μέλλον της. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ σε θέση να εκμεταλλευτούν τα ατελείωτα αποθέματα φυσικών πόρων, από τα οποία θα είχε όφελος κάθε Έλληνας πολίτης. Η διαφθορά είναι ένας ακόμα τρόπος για να κερδίζουν οι λίγοι», σημειώνει.

Όταν η δημοσιογράφος τον ρωτάει αν είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα των εκλογών ο διάσημος μουσικός λέει: «Είμαι αδιάφορος γιατί είναι μόνο ένα βήμα για να κερδηθεί χρόνος. Είναι ένα παιχνίδι. Αυτά που διαβάζεις δεν είναι αυτά που συμβαίνουν. Ολόκληρος ο πλανήτης έχει πρόβλημα για τον ίδιο λόγο». Και ποιος πιστεύει ότι είναι αυτός ο λόγος – απληστία; «Γενικά μιλώντας, ναι, απληστία και κεφάλαιο. Με άλλα λόγια, τράπεζες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και μια άλλη πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Al Jazeera τον περασμένο Ιανουάριο.

Keywords
Αναζητήσεις
εγκαινεια πλοιου απο τον παπαθανασιου μουσικο, βαγγέλης παπαθανασίου του πεφτει παντελονι
Τυχαία Θέματα