Τσακίστηκε η ΝΔ να βγάλει ανακοίνωση για τον Κοντομηνά, ενώ για τους πλειστηριασμούς κατάπιε τη γλώσσα της

Αν η κυβέρνηση είναι κακή η αντιπολίτευση είναι κατώτερη των περιστάσεων

Δηλαδή η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτίμησε ότι η παρέμβαση Κοντομηνά στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν τόσο σοβαρή που επέβαλε σε χρόνο μηδέν να εκδώσουν ανακοίνωση για τις τηλεοπτικές άδειες… Ενώ – αγνοώντας για λόγους οικονομίας το non paper του Μαξίμου, εκτίμησε ότι οι πλειστηριασμοί που παίζουν κάθε βράδυ στα κανάλια, δεν είναι σοβαρό θέμα για να τοποθετηθούν!

Δηλαδή

κατά τη ΝΔ οι καταγγελίες Κοντομηνά για την αδειοδότηση επηρεάζουν άμεσα τους έλληνες και τις ελληνίδες, ενώ οι πλειστηριασμοί είναι δευτερεύον θέμα που αφήνει την κοινωνία αδιάφορη!

Μάλιστα! Να δεχθούμε λοιπόν – επίσης για λόγους οικονομίας, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Επιζήμια και καταστροφική και πρέπει να φύγει το γρηγορότερο! Δεκτό.

Πριν όμως ξεκινήσουμε την εκλογολογία… Μήπως να αναρωτηθούμε αν η συγκεκριμένη αντιπολίτευση, είναι ό,τι χειρότερο και επιζήμιο για τον τόπο;

Θα πει κανείς, «Μα δεν κυβερνά η αντιπολίτευση». Σωστά! Ευτυχώς όμως που δεν κυβερνά – προς το παρόν τουλάχιστον, η ΝΔ, το Ποτάμι (καημό μεγάλο το έχουν), ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος… Διότι για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις την κυβέρνηση Τσίπρα, έκανε όμως και ένα καλό. Έπεσαν οι μάσκες, αυτών που είχαν την κουτάλα 40 χρόνια… Βέβαια, το θέαμα είναι τρομακτικό… αλλά και λυτρωτικό! Δεν είναι απλό πράγμα να κάνεις ό,τι γουστάρεις, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν… Και ξαφνικά να χάνεις όχι μόνο την κουτάλα, αλλά τα αβγά και τα πασχάλια! Και δεν είναι μόνο ότι δεν αντέχεται… Είναι ότι μπορεί να τρελαθείς!

Το φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά και στις Επιτροπές… να βγαίνουν εκτός εαυτού διάφοροι, επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό! Δείτε Βενιζέλο, Βορίδη, Λοβέρδο, Άδωνη… πώς τους γυρίζει το μάτι… Λες «τώρα θα τους μαντρώσουν και θα τους φορέσουν το σακάκι ανάποδα»!

Οι συγκεκριμένοι, αλλά και πολλοί άλλοι θεωρούν ότι η αποστολή τους είναι να κυβερνούν για πάντα αυτόν τον τόπο… Μια φορά όμως χρειάστηκε να καθίσουν στα έδρανα της αντιπολίτευσης και αποκαλύφθηκε η ποιότητά τους!

Και επιστρέφουμε σε αυτό που λέγαμε στην αρχή, αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων.

Το παράδειγμα του Κοντομηνά και της Μενεγάκη που η ΝΔ τσακίστηκε να βγάλει ανακοίνωση δεν είναι το μόνο… Και σε πολλές άλλες περιπτώσεις – ανοιχτά, χωρίς ενδοιασμούς, έχουν υπερασπιστεί συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρηματιών… Χειρότερο όμως κι από αυτό – διότι δεν είναι απαραίτητα επιλήψιμο για ένα κόμμα της αστικής τάξης, είναι η αντιπολίτευση της πλάκας και της θολούρας.

Η αντιπολίτευση του τύπου απειλείται η πολυφωνία με την αδειοδότηση 4 σταθμών, ενώ πριν λίγα χρόνια ως κυβέρνηση έλεγες ότι «Η αγορά δεν χωράει παραπάνω από 3 κανάλια»!

Η αντιπολίτευση που κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας ότι δεν μπορεί να ορίζει τον αριθμό των αδειών, ενώ όταν κυβερνούσε η ίδια δεν υπήρχε πρόβλημα να το κάνει ο υπουργός της!

Η αντιπολίτευση που εγκαλεί τον Τσίπρα επειδή συνάντησε τους δικαστές, ενώ όταν το έκανε ο Σαμαράς δεν υπήρχε πρόβλημα!

Η αντιπολίτευση που αφήνει υπαινιγμούς για έλεγχο της Δικαιοσύνης επειδή παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών… Και μετά προκύπτει ότι η μία από τους δύο συνδέεται συγγενικά με δικηγόρο που υπερασπίζεται καναλάρχες!

Αυτά είναι μόνο τα πρόσφατα της εβδομάδας, διότι τα παραδείγματα δυστυχώς είναι ατελείωτα!

The post Τσακίστηκε η ΝΔ να βγάλει ανακοίνωση για τον Κοντομηνά, ενώ για τους πλειστηριασμούς κατάπιε τη γλώσσα της appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα