Το deal ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΥ, η τρόικα και ο εμφύλιος της Μιχαλακοπούλου

Μετά την αποκάλυψη που κάναμε την Πέμπτη για τα ραντεβού των στελεχών του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε χθεσινή ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στο άρθρο του Στ. Ψυχάρη στο οποίο προαναγγέλλει τις κινήσεις του ΔΟΛ που θα φέρουν «επανάσταση στην ενημέρωση». Και με δεδομένη τη διαρροή της Μιχαλακοπούλου στο Fimotro, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που μιλούσαν για εμπλοκή του

εφοπλιστή Β. Μαρινάκη στον οργανισμό, διαβάστε στη συνέχεια το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για το μεγάλο deal που θα ανατρέψει τον χάρτη των ελληνικών ΜΜΕ.

Ένα ευρώ το κόστος της εξαγοράς του ΠΗΓΑΣΟΥ από τον ΔΟΛ

Ο βασικός λόγος που η πλευρά Μπόμπολα επιθυμεί την άμεση απεμπλοκή της από τα ΜΜΕ είναι επειδή βρίσκεται στο στόχαστρο της τρόικας… Βγαίνοντας από τα ΜΜΕ θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητες της στους υπόλοιπους τομείς, δηλαδή, τις κατασκευές, την ενέργεια κλπ.

Αν η συμφωνία με τον ΔΟΛ ολοκληρωθεί, ανεξάρτητα από την φόρμουλα που θα επιλεγεί, εξαγορά, συγχώνευση ή απορρόφηση, το πραγματικό τίμημα θα είναι όπως χαρακτηριστικά μας είπαν της τάξης του ενός ευρώ!

Από εκεί και πέρα, το τι θα γίνει με τον σούπερ μαγαζί που θα προκύψει, είναι αντικείμενο διερεύνησης, αφού αυτή τη στιγμή ούτε οι δυο εμπλεκόμενοι γνωρίζουν! Είναι προφανές όμως ότι ξαφνικά θα γεννηθεί ένας πανίσχυρος μιντιακός όμιλος, με πρώτο στόχο να σαρώσει την ολοένα και μειούμενη διαφημιστική πίτα. Το πώς θα γίνει η διαχείριση των εφημερίδων, των περιοδικών, των ραδιοφώνων, αλλά και των sites, των δύο οργανισμών δεν μπορεί κανείς να το πει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα. Σκέψεις στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει, κάποιες από αυτές τις γνωρίζουμε, δεν είναι όμως της παρούσης να δημοσιοποιηθούν… Καλύτερα να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, αφού οποιαδήποτε φήμη ή σενάριο, μοιραία θα προκαλούσε αναταραχές στους εκατοντάδες εργαζόμενους των δυο εταιριών. Πάντως η αναδιάταξη προσωπικού προς τα ιντερνετικά μέσα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη…

Ο ακήρυχτος εμφύλιος της Μιχαλακοπούλου

Οι ραγδαίες εξελίξεις όμως οδηγούν σε κλιμάκωση της έντασης και παράλληλα τροφοδοτούν έναν εμφύλιο που σιγοκαίει στον ΔΟΛ αρκετό καιρό. Ο Αντώνης Καρακούσης τα τελευταία 24ωρα δέχεται συντονισμένες και πολύ σφοδρές επιθέσεις. Ο διευθυντής του Βήματος κατηγορείται για πολλά και διάφορα από συγκεκριμένα στελέχη του οργανισμού, τα οποία μάλιστα ζητούν δημόσια την παρέμβαση του Στ. Ψυχάρη.

Όσοι δεν μετέχουν στις «εχθροπραξίες» και γνωρίζουν τα εσωτερικά της Μιχαλακοπούλου λένε με νόημα, «Κάποιοι αφελώς πιστεύουν ότι την ώρα που ο Ψυχάρης δουλεύει για το deal του αιώνα θα ασχοληθεί με τις διαμάχες των διευθυντάδων του, τις θέσεις και τα προνόμια τους. Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται… Πάντως ο Καρακούσης σε αυτή την ιστορία είναι ο ισχυρός κρίκος, αφού έχει στη διάθεση του όλα τα οικονομικά δεδομένα και τα στοιχεία του ΔΟΛ… Ενώ ιεραρχικά είναι σε τέτοια θέση που μπορεί να στριμώξει ως εκεί που δεν παίρνει αυτούς που του επιτίθενται. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί δεν το κάνει ή πιο σωστά, πότε θα το κάνει, προκειμένου να ησυχάσει το κεφάλι του, να φρενάρει τον διασυρμό του και φυσικά να περιφρουρήσει την εικόνα του ΔΟΛ». Ίδωμεν λοιπόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα