Τίτλοι τέλους για την έντυπη Encyclopedia Britannica

Η ψηφιακή εποχή αναγκάζει τον κλάδο του βιβλίου να εκσυγχρονιστεί, συχνά με παράπλευρες απώλειες. Μία από αυτές είναι η διακοπή της έντυπης έκδοσης της Encyclopedia Brittanica, μίας από τις πιο ιστορικές εγκυκλοπαίδειες του κόσμου.

Μετά από 244χρόνια, δεκάδες εκδόσεις και πωλήσεις περισσότερων από 7 εκατομμυρίων εγκυκλοπαιδειών, η Britannicaαπό εδώ και στο εξής θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Διαδίκτυο. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας Encyclopedia Britannica, Χόρχε Κάουζ, μόνο το 15% των εσόδων της εταιρείας αναμένεται να σχετίζεται με την εγκυκλοπαίδεια,

και το υπόλοιπο 85%θα προέρχεται από τα εκπαιδευτικά προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει μέσω Διαδικτύου.

Είναι γεγονός ότι η ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia αποτελεί πολύ δύσκολο αντίπαλο για κάθε παραδοσιακή εγκυκλοπαίδεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αγγλική Wikipedia διαθέτει 3,9 εκατομμύρια άρθρα, όταν η Britannica έχει μόλις 120.000. Ο Κάουζ, ωστόσο,υπερασπίζεται την ανωτερότητα της Britannica, τονίζοντας την αυστηρή διαδικασία σύνταξης και ελέγχου όλων των λημμάτων, καθώς και το γεγονός ότι όλα τα άρθρα είναι καλογραμμένα και πλήρως επιβεβαιωμένα, κάτι που δεν ισχύει πάντα για την Wikipedia, της οποίας τα λήμματα γράφουν οι ίδιοι οι αναγνώστες. Indexonline.

Keywords
Τυχαία Θέματα