Τα αγγλο-γαλλικά του Τσίπρα

Επιστολή Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο enimerosi24

Μικρός όταν ήμουν αλλά και σήμερα -διανύω το 57ο έτος του βίου μου-ακούω πολύ συχνά να τονίζουν ότι δεν πρέπει να απευθύνεσαι ποτέ σε μία γυναίκα με την φράση «τι λέτε μαντάμ», ώς άκρως υποτιμητική, δηλωτική κακής ανατροφής και τελικώς αγενούς συμπεριφοράς.

Έχουν άδικο. Διότι μόνον εν δικαίω και εν πλήρει συνειδήσει ομίλησε χθες προς το CNN, εξ ορισμού(….)συνεντευξιαζόμενος εις την Αγγλικήν-Γαλλικήν, ο αρχηγός της παρ’ ημίν Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξιος Τσίπρας,

απευθυνόμενος  προς  την «Madame Merkel». Αν βεβαίως επρόκειτο γιά κυρία συνώνυμο της Γερμανίδος Καγκελλαρίου θα έλεγα «τι ευγενικό παιδί», τώρα όμως που είναι το ίδιο πρόσωπο και το είπε αυτό κοτζάμ πολιτικός αρχηγός, διερωτώμαι αν, εκεί εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχουν πλήρη άγνοια του διπλωματικού τακτ και των επιβαλλομένων προσφωνήσεων προς Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων….Ποσώς με ενδιαφέρονται πόσον και πώς εκτίθενται οι αυτοεκτιθέμενοι, αλλά να μη συμπαρασύρουν και την ίδια τη χώρα.

Ευχάριστον είναι πάντως ότι ο κ. Τσίπρας φαίνεται πώς ομιλεί και την Αγγλικήν και την Γαλλικήν. Οι προγενέστεροι της ηλικίας του Αριστεροί εμάθαιναν «ρούσσικα» και ώς δευτερεύουσαν γλώσσαν τη Γαλλικήν. Ποτέ όμως την γλώσσα των ιμπεριαλιστών την Αγγλικήν. Φαίνεται ότι τώρα μαθαίνουν λίγα Αγγλικούλια, τα οποία oμιλούν προς το CNN εν προκειμένω. Βεβαίως θα υπάρχουν και ΣΥΡΙΖΑιοι που όμιλούν καλώς ή άριστα την Αγγλικήν, όπως ο κολλεγιόπαις κ. Ιωάννης Μηλιός, προοριζόμενος διά Υφυπουργός Οικονομικών εις την «κυβέρνηση της αριστεράς».

Πάντως γιά μην είμεθα μόνον μεμψίμοιροι, οι χθεσινές «αστραπές Τσίπρα» από του CNN εφόβισαν τη Γερμανίδα Καγκελλάριο και έμβοβη ετηλεφώνησε σήμερα εις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν ήμουν παρών κατά το τηλεφώνημα, ώστε να αντιληφθώ εκ των απαντήσεων τι του ελέγετο από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, προεξοφλώ όμως ότι θα εζήτησε την επιείκεια του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Όταν σηκώνεις το μπόι σου σε φοβούνται, όπως η Γερμανίδα Καγκελλάριος τον κ. Αλέξιο Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα