Συγκίνησε και κινητοποίησε ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF που φιλοξένησε η ΕΡΤ2 για τα παιδιά που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας και του υποσιτισμού. Οι προσφορές του κοινού ξεπέρασαν τις 220.000 ευρώ με το τηλεφωνικό κέντρο της UNICEF να δέχεται περισσότερες από 2.300 κλήσεις από όλη τη

χώρα ενώ τα SMS προσφοράς που έστειλε το κοινό ξεπέρασαν τα 50.000.

Τον Τηλεμαραθώνιο παρουσίασαν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέφανος Μουαγκιέ, ο Γιάννης Δάρρας, η Άννα Μπουσδούκου, ο Ανδρέας Ροδίτης, η Ντέμπορα Οντόγκ, η Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Θόδωρος Μαραντίνης, η Ρένα Τσιτσιμπίκου και ο Γιώργος Μαυρίδης, που υποδέχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες και καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της UNICEF να υποστηρίξουν την εκστρατεία για τα παιδιά.

Μηνύματα συμπαράστασης απηύθυναν μέσα από την εκπομπή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων δια του Πρόεδρου της Νίκου Βούτση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μητσοτάκης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια Γλυκερία, ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι «Τα παιδιά όλου του κόσμου», που γράφτηκε για τα 70 χρόνια της UNICEF σε μουσική Ανδρέα Λάμπρου και στίχους Αργύρη Χατζηνάκη με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προσέφερε μπάλες και φανέλες τις οποίες παρουσίασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Αμανατίδης. Επίσης οι παίκτες των ομάδων μπάσκετ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ προσέφεραν φανέλες και μπάλες με υπογραφές των παικτών. Προσφέρθηκαν ακόμα μπάλες και φανέλες των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Τα δώρα αυτά δημοπρατήθηκαν με επιτυχία για τους σκοπούς του Τηλεμαραθώνιου.

Κινητοποιήθηκαν Δήμοι και φορείς από όλη τη χώρα με κουμπαράδες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης ενώ δημόσια και ιδιωτικά σχολεία δραστηριοποιήθηκαν επίσης κάνοντας σημαντικές προσφορές. Μεταξύ των σημαντικών δωρητών περιλαμβάνονται: Βουλή των Ελλήνων, Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΟΜΕ ΟΤΕ, ΟΤΟΕ, Σύλλογος Παραολυμπιονικών, Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ελλάδος, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Δήμος Αγίου Δημητρίου, Δήμος Αλίμου, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Ιλίου. Επίσης πολλές εταιρίες: Beta Cae Systems ΑΕ, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Alpha Bank, Αττικό Μετρό ΑΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, Power Health Hellas ΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS, Ξενοδοχείο “Thermae Sylla Spa Wellness Hotel”, ELBISCO ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ARLA FOODS-LURPAK, κ.α. προσέφεραν την υποστήριξή τους για την επιτυχία της προσπάθειας.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον τηλεμαραθώνιο θα ενισχύσουν σημαντικά τα προγράμματα της UNICEF για τα πλέον ευάλωτα παιδιά που βιώνουν τις συνέπειες της φτώχειας και του υποσιτισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο, μια εκστρατεία που συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες:

Δωρεές με SMS: Στείλτε μήνυμα με τη λέξη “ΠΑΙΔΙ” στο 54234 (αυτόματη χρέωση 1 ευρώ +ΦΠΑ) ισχύει έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.
Στο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345
(μόνο από σταθερό τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο)
Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr
Επίσης από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 αυτόματη χρέωση 3 ευρώ +ΦΠΑ ανά κλήση.
Δωρεές στα ταμεία των υποκαταστημάτων των ΤΡΑΠΕΖΩΝ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 169 / 480020-64 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011
ALPHA BANK: 115 002002 017649 EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998
ATTICA BANK: 069 / 54799691 HSBC: 002-066694-130
Για δωρεές μέσω διαδικτύου – Internet Banking – από την ιστοσελίδα της κάθε τράπεζας στο μενού πληρωμών/συναλλαγών.

Η UNICEF ευχαριστεί θερμά τους περισσότερους από 90 ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς από όλη τη χώρα που με αναφορές, εκπομπές, αφιερώματα μέσα από τα προγράμματά τους ή ζωντανές συνδέσεις, συμμετείχαν στην εκστρατεία της UNICEF και υποστήριξαν τον Τηλεμαραθώνιο.

The post Συγκίνησε και κινητοποίησε ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF appeared first on Enimerosi24.

Keywords
unicef, unicef, αλέξης τσίπρας, ομε οτε, εθνικη τραπεζα, alpha bank, προσφορες, sms, τσιπρας, βουλη, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, παραιτηση λεβεντη, ολυμπιακος, παναθηναικος, ΑΕΚ, σχολεια, αθηνα, γσεβεε, ΓΣΕΕ, ομε, οτε, οτοε, τηνος, καστορια, systems, τραπεζες, alpha, μετρο, power, health, hellas, unilever, spa, elbisco, αλλατινη, ελλαδα, εθνικη, τραπεζα, eurobank, hsbc, enimerosi24, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, hellas power, αλέξης τσίπρας, enimerosi24, ιατρικος συλλογος, δημος αμαρουσιου, αττικο μετρο, βουλη των ελληνων, γλυκερια, γσεβεε, δωρα, εθνικη, ιδιωτικα σχολεια, μουσικη, μπασκετ, ομε οτε, οτοε, τηλεφωνο, alpha, eurobank, hsbc, unilever, αλλατινη, αννα, αρβανιτης, δημος, ευρω, εκστρατεια, επαγγελματικο επιμελητηριο, επιτυχια, ισχυει, θεοδωρακης, ιδρυμα, λεβεντης, μητσοτακης, ξενοδοχειο, ομε, παιδια, παε ολυμπιακος, προγραμματα, πρωι, τραγουδιστρια, φωφη, φωφη γεννηματα, ωρες, health, δημητρης, εκπομπες, elbisco, ελληνικα, ενωση, hellas, χωρα, κληση, κωστας, power, sms, spa, systems, τραπεζα
Τυχαία Θέματα