Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες για την απάτη με τα φάρμακα

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι έντεκα συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης, έπειτα από επιχείρηση των διωκτικών αρχών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

και άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων, μεταξύ αυτών γιατροί, φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα. Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της λαθρεμπορίας και της παραβίασης του νόμου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με πώληση ωαρίων με αντάλλαγμα.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες είναι από κοινού, ενώ η τελευταία αφορά τους δύο συλληφθέντες γιατρούς, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία φέρονται να αφαιρούσαν έναντι 1.000 ευρώ ωάρια από δεκάδες υποψήφιες «δότριες» και τα χορηγούσαν στη συνέχεια σε υποψήφιες «λήπτριες» που προηγουμένως είχαν απευθυνθεί σ’ αυτούς προκειμένου να τεκνοποιήσουν με την μέθοδο της εξωσωματικής.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην β’ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από την οποία ζήτησαν και πήραν την νόμιμη προθεσμία.

Το κύκλωμα φέρεται ότι εισήγαγε παράνομα και διακινούσε φαρμακευτικά σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ ταυτόχρονα εξήγαγε φάρμακα υψηλής ζήτησης και τιμής σε χώρες του εξωτερικού. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα οι οποίοι κατηγορούνται για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Αναζητήσεις
απατη με φαρμακα
Τυχαία Θέματα