Στην Ευρώπη η μέτρηση της AGB είναι σε εθνικό επίπεδο, ενώ στην Ελλάδα όχι

Δεν είναι πρώτη φορά που διαμαρτύρεται η ΕΡΤ

Πάντα υπήρχαν αμφιβολίες για τις μετρήσεις τηλεθέασης και ειδικά όταν από αυτές εξαρτάται η επιβίωση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, μέσω της διαφήμισης.

Μάλιστα δεν είναι πρώτη φορά που η εταιρία Nielsen, παλαιότερα AGB έχει μπει στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας… ενώ η υπόθεση είχε απασχολήσει και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής Θεσμών και

Διαφάνειας.

Το πρόβλημα κάθε φορά με τις μετρήσεις της εταιρίας είναι το δείγμα και κατά πόσο αυτό είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας… η μέθοδος, αλλά και τα κριτήρια που επιλέγονται τα νοικοκυριά που φιλοξενούν το περιβόητο μηχανάκι για τις μετρήσεις τηλεθέασης.

Επίσης από συνεντεύξεις ανθρώπων που φιλοξενούν στο σπίτι τους τη συσκευή… έχουν «καταγγελθεί» απίστευτα περιστατικά… από το να απουσιάζουν και να μην ανοίγουν τηλεόραση για κάποιες ημέρες, μέχρι να ξεχάσουν την τηλεόραση αναμμένη για ένα 24ώρο σε ένα κανάλι! Φυσικά έχουν καταγραφεί και περιστατικά με τεχνικές βλάβες που η AGB έδινε μονάδες τηλεθέασης!

Ωστόσο το πιο σημαντικό και δεν είναι πρώτη φορά που καταγγέλλεται είναι οι μετρήσεις που αφορούν στην ΕΡΤ. Για παράδειγμα διαμαρτυρίες για τα χαμηλά ποσοστά των εκπομπών και των δελτίων της κρατικής τηλεόρασης είχαν γίνει και επί προεδρίας Παναγιώτη Παναγιώτου.

Δεν είναι λοιπόν μόνο σήμερα που διαμαρτύρονται στην ΕΡΤ για τα χαμηλά ποσοστά του δελτίου της, ενώ αποδεδειγμένα τα ρεπορτάζ και τα θέματά της γίνονται διαρκώς θέμα συζήτησης σε Διαδίκτυο και social media.

Για παράδειγμα ένα βασικό πρόβλημα που ενδεχομένως έχει να κάνει με την αξιοπιστία του δείγματος που έχει επιλεγεί είναι ότι η εταιρία διαθέτει μηχανάκια μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η έρευνα να μην έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, αφού εξαιρούνται αγροτικές περιοχές ή μικρότερες πόλεις.

Τέλος ερώτημα παραμένει το πόσο συχνά ανανεώνεται το δείγμα, ειδικά στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες κρίσης που ζει η Ελλάδα τα τελευταία εφτά χρόνια!

Πάντως για την ιστορία στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης που ακολουθείται το ίδιο σύστημα μέτρησης με την Ελλάδα, το δείγμα και η μέτρηση είναι σε εθνικό επίπεδο.

The post Στην Ευρώπη η μέτρηση της AGB είναι σε εθνικό επίπεδο, ενώ στην Ελλάδα όχι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα