Στην Ελλάδα ήμουν στέλεχος, στη Σουηδία καθαρίζω τουαλέτες!

Την ιστορία ενός Ελληνα, του Τηλέμαχου Καραχάλιου προβάλλει σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε ένα ρεπορτάζ που τιτλοφορείται «Άνεργοι Έλληνες καθαρίζουν τουαλέτες στη Σουηδία!».

Όπως αναφέρεται ο κ. Καραχάλιος εργαζόταν ως στέλεχος φαρμακευτικής επί 17 χρόνια, δουλειά για την οποία φόραγε συνεχώς κοστούμι, οδηγούσε εταιρικό αυτοκίνητο και είχε λογαριασμό εξόδων.

Τώρα -άνεργος γαρ από την οικονομική κρίση στη χώρα μας-

καθαρίζει τουαλέτες σχολείων στη Σουηδία. Ο κ. Καραχάλιος είναι συγκλονιστικός στις δηλώσεις του: «Προσπαθώ να επιβιώσω. Είναι δύσκολα εδώ, πολύ δύσκολα. Θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχουν δουλειές».

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος ο κ. Καραχάλιος, ο οποίος έχει αφήσει στην Ελλάδα την 6χρονη κόρη του, είναι ένας από τους πολλούς Ελληνες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω της ανεργίας που έχει σκαρφαλώσει στο 24%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν αναζητήσει δουλειά στη Σουηδία έχει διπλασιαστεί το 2011 σε σχέση με το 2010 και ανέρχεται πλέον σε 1.093 άτομα. Μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το 2012.
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα