Σταθάκης: Αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετέβη σήμερα στην περιοχή του Αμυνταίου, όπου συνέβη χθες η κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ και επισκέφθηκε την κοινότητα των Αναργύρων.

Ο Υπουργός μίλησε σε συγκέντρωση των κατοίκων της κοινότητας Αναργύρων και ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΝ, με άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, θα τροποποιήσει το νόμο 3937/2011, άρθρο 28, που αναφέρεται στην κοινότητα των Αναργύρων, ώστε να διαχωριστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση από τη μετεγκατάσταση. Η απαλλοτρίωση θα γίνει με νόμο, ενώ η μετεγκατάσταση με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Με την επικείμενη ρύθμιση, η απαλλοτρίωση θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει η μετεγκατάσταση.

Προηγουμένως, ο κ. Σταθάκης επισκέφθηκε το ορυχείο, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μιχάλη Παναγιωτάκη, καθώς και στελέχη της Επιχείρησης, για τις συνθήκες που έγινε η κατολίσθηση. Ο ΥΠΕΝ εξήγγειλε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει σε βάθος τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των εργαζομένων στα ορυχεία, καθώς και των κατοίκων των Αναργύρων. Ήδη, έχουν ληφθεί άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των κατοίκων της κοινότητας σε ξενοδοχεία, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τη στατικότητα των σπιτιών των Αναργύρων. Η κοινότητα έχει κηρυχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

The post Σταθάκης: Αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα