Στ. Πέτσας στο «Ακραίως»: Θα φέρουμε νέα ρύθμιση για τα χρέη

Υπάρχει de facto ένα τέταρτο μνημόνιο

Πηγή φωτο: nonews-news.blogspot.gr

Τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Στέλιο Πέτσα, είχε καλεσμένο στην εκπομπή «Ακραίως» ο Τάκης Χατζής.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «Ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να εξεταστεί για να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος».

«Όταν

έχεις 230 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμο χρέος πρέπει να βρεις τρόπο να το λύσεις, δεν μπορεί να κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί», σημείωσε.

«Από τα 100 δισ. των ανείσπρακτων οφειλών πρέπει να διαγραφούν όσα δεν είναι εφικτό να εισπραχθούν», υποστήριξε.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε στο «Ακραίως» πως «θα θεσπίσουμε μια νέα ρύθμιση για τα χρέη που θα δουλεύει, όχι να είναι μόνο στα χαρτιά».

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τις «τυφλές» κατασχέσεις και θα κάνει στοχευμένους ελέγχους.

«Εμείς ξεκινήσαμε το 2013 τη ρύθμιση έχοντας απέναντι την τρόικα. Ένα μεγάλο ποσοστό οφείλει στην εφορία μέχρι 3.000 ευρώ. Αρχικά εφαρμόσαμε 72 δόσεις και στη συνέχεια πήγαμε στις 100 δόσεις. Το μέτρο ήταν αποτελεσματικό», πρόσθεσε.

Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα θα είχαμε βγει από τα μνημόνια και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2015» ισχυρίστηκε ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου από το μνημόνιο τόνισε: «Εμείς λέμε ότι ντε φάκτο υπάρχει ένα τέταρτο μνημόνιο»

«Όταν ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016 (…) ζήτησε εκλογές. Αν ο Τσίπρας δεν ήθελε να δεσμεύσει τη χώρα μπορούσε να καταφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Πέτσας.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε όμως ο κ. Τσίπρας αδιαφόρησε», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε επίσης «ομολογία της αποτυχίας του τρίτου προγράμματος» το γεγονός ότι «θεσπίστηκαν μέτρα για μετά την κυβέρνηση Τσίπρα».

«Εμείς θα επιστρέψουμε στην τσέπη του Έλληνα μεγάλο μέρος από αυτό που «κλέβει» ο Αλ. Τσίπρας», σημείωσε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση. «Θα μειώσουμε φόρους 1,9 δισ. και θα βρούμε 2 δισ. από δαπάνες», τόνισε ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία «θα αλλάξει το μείγμα οικονομικής πολιτικής», προσθέτοντας πως «δεν είναι μονομερής ενέργεια αλλά πυρήνας της πολιτικής μας».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής», σημείωσε. Χαρακτήρισε, επίσης, τη μείωση φόρων και δαπανών «φιλικότερη προς την ανάπτυξη».

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «κεντρική πολιτική» της ΝΔ «να μειώσει το βάρος των φορολογουμένων» προσθέτοντας πως είναι «καλύτερο να μειώνεις φόρους, παρά να αυξάνεις δαπάνες».

Εμφανίστηκε, δε, αισιόδοξος για τη στάση των δανειστών της χώρας σημειώνοντας: «Ποιος θα πει όχι σε ένα μείγμα πολιτικής πιο φιλικό στην ανάπτυξη;».

«Η υπέρβαση έναντι του στόχου βασίζεται στο ξεζούμισμα των Ελλήνων» τονίζει ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα και πρότεινε να δοθεί μείωση του ΕΝΦΙΑ από την υπέρβαση αυτή.

«Στο επίκεντρο μας είναι ο άνθρωπος» σημείωσε και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει τους πιο αδύναμους.

Σε ερώτηση αν θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία την πρόταση της κυβέρνησης για το μέρισμα διευκρίνισε πως η πρόταση είναι αόριστη και θύμισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

The post Στ. Πέτσας στο «Ακραίως»: Θα φέρουμε νέα ρύθμιση για τα χρέη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα