Σοκ στην κοινωνία από τον θάνατο 18χρονου που πήδηξε από τρόλεϊ γιατί δεν είχε εισιτήριο

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ στο Περιστέρι που συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης για το θάνατο του 18χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της Τρίτης, πηδώντας από το όχημα επειδή δεν είχε εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο

ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 18χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

Το χρονικό

Στην προσπάθειά του να αποφύγει τον ελεγκτή εισιτηρίου σε τρόλεϊ, ένας 18χρονος στο Περιστέρι έχασε την ζωή του, ανοίγοντας την πόρτα και χτυπώντας το κεφάλι του.

Ο νεαρός αντιλήφθηκε την παρουσία του ελεγκτή και επιχείρησε να αποφύγει την πληρωμή του προστίμου.

Ωστόσο, προσπάθησε να διαφύγει ενώ το τρόλεϊ βρισκόταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του κατά την πτώση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ με αριθμό 7039 που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζάππειο-Αγιος Ιερόθεος» από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη.

Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Ο 18χρονος δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω από το όχημα με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος αρχικά στο νοσοκομείο Αγια Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα