Ποια έξοδος στις αγορές; Το θέμα είναι το επίδομα για τη σφραγίδα

Θα παρέμβει το ΕΣΡ;

Γράφει ο Πολιτικός

Ποια έξοδος στις αγορές; Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα, ορυμαγδός ανακοινώσεων με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σφάζονται στην ποδιά των αγορών.

Αναμφισβήτητα μια θετική είδηση για την Ελλάδα το είπε άλλωστε και το κεντρικό δελτίο του Σκάι… Από πλευράς κυβέρνησης ανέλαβαν να το επικοινωνήσουν ο Υπουργός Οικονομικών και έτερος Οικονομίας με τα λίγα ελληνικά που γνωρίζουν…

Ο

πρώτος με μια δυσκοίλια δήλωση έξω από το Μαξίμου λες και τον έβαλαν με το ζόρι και ο δεύτερος με σπαστά ελληνικά στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ-1, από την παρέμβαση του οποίου κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει…άλλωστε τι 2014, τι 2015 και τι 2017; Μας μπέρδεψαν περισσότερο…

Επικοινωνιακές αστοχίες για ένα θέμα που είχε ποντάρει αρκετά η κυβέρνηση, αλλά δεν είναι μόνο το ότι βγήκαμε στις αγορές και δεν κατάλαβε κανένας τι σημαίνει πραγματικά για την τσέπη μας και τις προοπτικές ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας αλλά ότι μεγάλο ζήτημα ήταν το… επίδομα σφραγίδας!

Η ιστορία έχει ως εξής: Το σάιτ «Βατράχι» ανέβασε μία είδηση σύμφωνα με την οποία, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη αποφάσισε να δώσει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και μάλιστα αυτή η πρόνοια μπήκε σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Και άρχισε το πάρτι στο διαδίκτυο με αναπαραγωγή του ρεπορτάζ και φυσικά τα σχετικά αντιπολιτευτικά σχόλια αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, υπήρξαν και τηλεοπτικοί σταθμοί που έπαιξαν την είδηση.

Με καθυστέρηση το διέψευσε και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα δώσει «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, προφανώς και τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία βάση και είναι απολύτως αναληθή, καθώς δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο και καμία εισηγητική έκθεση που να προβλέπει τέτοιας φύσης επίδομα.

Μάλιστα, το σθένος με το οποίο υπερασπίζεται την αναληθή είδηση γνωστή στήλη σε ΜΜΕ, στην οποία ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο», μπορεί να εκληφθεί μόνο ως κακοπροαίρετη προπαγάνδα, που αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος.

Η παραπληροφόρηση και η πολιτική της φθοράς με fake news του είδους «μου είπε, άκουσα και με ενημέρωσαν» δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, οι οποίες έχουν παρέλθει οριστικά από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Κατά συνέπεια, καλούμε τον αρθρογράφο της στήλης να δημοσιεύσει το νομοσχέδιο και την αιτιολογική έκθεση για το οποίο «του είπαν», προκειμένου να ενημερωθεί αφενός η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το επίδομα που «θα δώσει» στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, αφετέρου οι ίδιοι οι υπάλληλοι, που θα το λάβουν.

Παρ’ όλα αυτά, σας διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση θα αφήσει τη σφραγίδα της στη δημόσια διοίκηση».

Αλλά όπως λέμε απλά και κατανοητά: «Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά να σου βγει το όνομα», και η σφραγίδα ήταν το θέμα που συζητούσαν οι περισσότεροι στην παρέα τους και όχι με κολακευτικά λόγια.

Τσακαλώτος και Παπαδημητρίου μήπως να μιλούσαν στο «Βατράχι» μπας και καταλάβαιναν και οι πολίτες τι έγινε μ΄ αυτές τις αγορές.

ΥΓ 1. Αλήθεια το ΕΣΡ θα παρέμβει; Θα ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς επανόρθωση της «λανθασμένης» είδησης; Θα επιβάλλει πρόστιμα; Το ΕΣΡ είναι ανάμεσα μας;

ΥΓ 2. Στην κυβέρνηση μήπως νομίζουν ότι στις παραλίες διαβάζουν non paper; Η απάντηση δεν θα τους αρέσει…

The post Ποια έξοδος στις αγορές; Το θέμα είναι το επίδομα για τη σφραγίδα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα