Ο «σούπερμαν-πιστολάς» Πιστόριους στο εξώφυλλο του TIME

Στον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για την εκ προμελέτης δολοφονία της συντρόφου του είναι αφιερωμένο το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού TIME.

Παίζοντας με το πρώτο συνθετικό της λέξης man (άνδρας, άνθρωπος) το περιοδικό κυκλοφορεί με τον τίτλο: «Άνθρωπος,

Σούπερμαν, Πιστολάς» (Man, Superman, Gunman) – Όσκαρ Πιστόριους και η κουλτούρα της βίας στη Νότιο Αφρική.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι τέσσερις ημέρες πριν πυροβολήσει την σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ στο σπίτι του, στην Πρετόρια, ο Πιστόριους έστειλε μήνυμα στο twitter για την βία κατά των γυναικών στη Νότιο Αφρική, στο οποίο έγραφε:

«Ξύπνησα σε ένα ευτυχισμένο, ασφαλές σπίτι σήμερα το πρωί. Κάτι που δεν συνέβη στον καθένα. Υψώστε την φωνή σας για τον βιασμό των ατόμων».

Η Στίνκαμπ και ο Πιστόριους έβγαιναν μόλις κάτι μήνες, από τον περασμένο Νοέμβιο, αναφέρει ο αρθρογράφος.

«Παρά την σύντομη κοινή ζωή τους, τα μηνύματα της (Στίνκαμπ) στο twitter αποκαλύπτουν την χλιδάτη ζωή των λευκών της νοτιοαφρικανικής ελίτ» γράφει και συμπληρώνει:

«Η Στίνκαμπ ήταν το τραγικό θύμα μιας φυλετικά διαιρεμένης κοινωνίας όπου ο φόβος και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι τόσο διαδεδομένα που οι πολίτες πρώτα πυροβολούν και μετά ρωτάνε. Κι έπειτα είναι και η ίδια η σκηνή του εγκλήματος, ένα κλειδωμένο μπάνιο εντός μιας οχυρωμένης έπαυλης σε έναν ελίτ θύλακα που είναι περικυκλωμένος από συρματόπλεγμα, σε μια χώρα όπου πάνω από το μισό του πληθυσμού κερδίζει λιγότερο από 65 δολάρια το μήνα και οι δολοφονίες είναι τόσο κοινές που φθάνουν τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και των διασήμων».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα