Ο σεισμός γύρισε με 5,7 βαθμούς στην Ιταλία

…μαζί με χιόνι και διακοπές ρεύματος

Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις χτύπησαν την κεντρική ιταλική χερσόνησο, με την ισχυρότερη μεγέθους 5,7 βαθμών (και τις άλλες δύο πάνω από πέντε), με επίκεντρο ξανά την περιοχή του Αματρίτσε και της ΛΆκουιλα, ενώ η ευρύτερη περιοχή αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι πρώτες αναφορές μιλούν για ορισμένες καταρρεύσεις κτιρίων στις περιοχές του Αματρίτσε και του Ακουμόλι, όπως μεταδίδει το ταλικό Ansa. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Οι σεισμόί

έγιναν αισθητοί στη Ρώμη, το Μάρκε και το Αμπρούτσο (βορειότερα στην άλλη πλευρά της χερσονήσου). Στην ιταλική πρωτεύουσα, το μετρό εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με το ιταλικό INGV, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 10:25 ώρα Ρώμης κοντά στο Αματρίτσε -που είχε πληγεί τον Αύγουστο- μεταξύ των περιφερειών Αμπρούτσο (πρωτεύουσα, κοντά στο νέο σεισμό, είναι η Λ” Άκουιλα), Μάρκε και Λάτσιο (στο δυτικό τμήμα της οποίας βρίσκεται η Ρώμη).

Ο δεύτερος σεισμός, στις 11:14, ήταν ακόμη ισχυρότερος με μέγεθος 5,7 βαθμούς. To επίκεντρο της δεύτερης δόνησης ήταν ελάχιστα χιλιόμετρα νοτιότερα της πρώτης. Ακολούθησε στις 11:25 δόνηση 5,4 βαθμών.

Και το INGV και το αμερικανικό USGS κάνουν λόγο για εστιακό βάθος περίπου 10 χλμ.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έρχεται σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές ειδικά για τους κατοίκους του Αμπρούτσο και του Μάρκε.

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει την Τετάρτη υπερχείλιση στην Πεσκάρα ενώ στο Αμπρούτσο περίπου 300.000 νοικοκυριά είχαν μείνει το προηγούμενο 24ωρο χωρίς ρεύμα -το πρωί της Τετάρτης, πριν το σεισμό, υπολογιζόταν ότι 80.000 σπίτια ακόμη δεν είχαν ηλεκτρικό.
Πηγή in.gr

The post Ο σεισμός γύρισε με 5,7 βαθμούς στην Ιταλία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα