Ντάισελμπλουμ: Πολιτική συζήτηση για συνολική συμφωνία

…στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου
Με τη σειρά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αναμένει πολιτική συζήτηση για μια συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου.

Κατά τις δηλώσεις του μετά από την συνάντηση των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι οι υπουργοί

Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση την εντατικοποίηση των συζητήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και του ελληνικού οικονομικού επιτελείου.

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα πρέπει να οριστικοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα σε μία πολιτική συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup, αν όχι σε αυτό της 7ης Απριλίου, τότε στο Eurogroup του Μαΐου.

Επίσης, σημείωσε ότι οι θεσμοί ζητούν από την Ελλάδα μία εκ των προτέρων δέσμη διαρθρωτικών μέτρων, προκειμένου να γίνει εύρωστη η οικονομία της χώρας και πιο φιλική προς την ανάπτυξη, καθώς και αντισταθμιστικά μέτρα σε περίπτωση που υπερκαλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα εργασιακά είναι σημαντικό τμήμα της διαπραγμάτευσης και ότι οι μεταρρυθμίσεις σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.
Πηγή ethnos.gr

The post Ντάισελμπλουμ: Πολιτική συζήτηση για συνολική συμφωνία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα