Με άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση

Όλα κρίνονται στο δούναι και λαβείν

Γράφει ο Πολιτικός

Με άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, την ώρα που κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν ούτε τα σημεία στα οποία υπάρχει πλέον σύγκλιση ούτε εκείνα στα οποία καταγράφεται μεγάλη απόσταση. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι συζητήσεις έχουν φθάσει σε σημείο που σχεδόν όλα κρίνονται στο δούναι και λαβείν, δηλαδή σ’ ένα μεγάλο παζάρι μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η διαπραγματευτική ομάδα των υπουργών επέστρεψε στην Αθήνα

από τις Βρυξέλλες επιβεβαιώνεται ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα και ότι συντελούνται παρασκηνιακές διεργασίες τις οποίες όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει να κρατήσουν απόλυτα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το μόνο που αναφέρουν κυβερνητικές πηγές είναι ότι δίνεται τεράστια μάχη για τα εργασιακά κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις κινήσεις που έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρώμη ζητώντας από τους ευρωπαίους ηγέτες να αναγνωρίσουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο πρωθυπουργός με την επιστολή που απέστειλε το απόγευμα της Πέμπτης στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών και στους υπόλοιπους 26 αρχηγούς κρατών – μελών της ΕΕ, το επίμαχο ζήτημα ξαναμπήκε στην ατζέντα και ακολούθησε μια σειρά από υποστηρικτικές δηλώσεις. Από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του προεδρεύοντος της χθεσινής Συνόδου, Ιταλού Πρωθυπουγού, Πάολο Τζεντιλόνι και του συμπροεδρεύοντος Μαλτέζου Πρωθυπουργού, Γιόζεφ Μουσκάτ, μέχρι την ομόφωνη στήριξη των Ευρωπαΐων Σοσιαλιστών στο ελληνικό αίτημα για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων καθώς και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για τις «βέλτιστες πρακτικές στις εργασιακές σχέσεις στο σύνοδο της ΕΕ». Κυβερνητικοί παράγοντες που βρίσκονται στην ελληνική αντιπροσωπεία στην Ρώμη απέφυγαν να μιλήσουν και για το παράλληλο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Επιβεβαιώνουν μεν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε σημαντικές συναντήσεις στη Ρώμη συνεχίζοντας τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, ωστόσο αρνούνται να αποκαλύψουν λεπτομέρειες από το πρόγραμμα των ανεπίσημων επαφών του.

The post Με άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα