Κάτω τα χέρια από τα θαλασσοδάνεια των καναλιών...

«Κάτσε παπα Χαράλαμπε, σήκω Μπάμπη» αυτό ήταν το εύρημα του παπα – Χαράλαμπου σε ένα ορεινό χωριό στα σύνορα Άρτας – Τρικάλων, για να ισορροπεί μεταξύ του κοσμικού και του ιεραρχικού του ρόλου.

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Το πρωί ήταν ο σεβάσμιος ιεράρχης του χωριού που φρόντιζε τον εκκλησιασμό των συγχωριανών του και το βράδυ διασκέδαζε, κάπνιζε και χόρευε χωρίς τύψεις στο καφενείο και στα πανηγύρια του χωριού.

Το ίδιο εύρημα φαίνεται να έχει υιοθετήσει η Ν.Δ., η οποία επιχειρεί να ασκεί εξουσία λειτουργώντας από τη μια ως Μπάμπης, σκιώδης κυβέρνηση στο εσωτερικό, μέσω

των μηχανισμών του κράτους μποϊκοτάροντας με κάθε τρόπο όποιες αλλαγές προωθούνται, εκθέτοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τη χώρα στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, ως παπα – Χαράλαμπος προσπαθεί να ισορροπεί στον θεσμικό ρόλο της σοβαρής και υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι από τη μία, η σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας τάζει στους καναλάρχες της ότι όταν θα βγει κυβέρνηση θα παραμείνει αδιασάλευτη η ασύδοτη τάξις της διαπλοκής 40 χρόνων και θα τους χαρίσει τα εκατομμύρια δάνεια που έχουν λάβει και αδυνατούν να εξυπηρετούν.

Ντ. Μπακογιάννη: «Κατάφωρη παρέμβαση στην ελευθεροτυπία. Θα καταργήσουμε το νόμο βεβαίως»! Ν. Δένδιας: «Προδήλως και προφανώς!» (ΣΚΑΪ)

Για τη συνέχεια ΕΔΩ

The post Κάτω τα χέρια από τα θαλασσοδάνεια των καναλιών... appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα