Η ρωσική κυβέρνηση κατηγορείται ότι έκλεισε το Ustream

Η γνωστή πλατφόρμα ζωντανής ροής βίντεο Ustream που κάλυψε τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν στην Μόσχα έγινε στόχος διαδικτυακής επίθεσης με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δικτύου για κάμποσες ώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ustream Μπραντ Χάνστεϊμπλ αποκάλυψε στο The Daily Beast ότι

αυτή ήταν η τρίτη παρόμοια επίθεση στην υπηρεσία τους τελευταίους έξι μήνες.

«Είναι μια επίθεση στην ελευθερία του Ίντερνετ» δήλωσε και περιέγραψε τις συγκεκριμένες επιθέσεις ως «ιδιαίτερα οργανωμένες και ευέλικτες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ustream πέφτει θύμα πιθανής λογοκρισίας από κράτη. Η υπηρεσία έχει μπλοκαριστεί σε χώρες όπως το Ιράν, η Κίνα και η Συρία.

Αν και ο Χάνστεϊμπλ απέφυγε να συνδέσει τις επιθέσεις με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή οργάνωση, το The Daily Beast θέτει ανοιχτά το ερώτημα, απευθύνοντας κατηγορίες προς την ρωσική κυβέρνηση.

Η ιστοσελίδα Ustream άλλωστε είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία. Χρησιμοποιείται ευρέως από τους χρήστες για να μεταδίδονται βίντεο και πληροφορίες σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος του Πούτιν, που δεν καλύπτονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ καθώς ελέγχονται ως επί το πλείστον από το κράτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια διαδήλωση στις 6 Δεκεμβρίου 2011 περισσότεροι από 500.000 χρήστες μόνο στη Ρωσία παρακολουθούσαν μία συγκεκριμένη ζωντανή μετάδοση της διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα