Η έξαλλη του ραδιομεγάρου δίνει το μέτρο και κερδίζει τις – αποκρουστικές, βεβαίως – εντυπώσεις

Του Σεραφείμ Χ.Μηχιώτη για το Enimerosi24

Στην πορεία προς τον «Σεπτέμβρη-ορόσημο του ανυποχώρητου αντιμνημονιακού αγώνα» φαίνεται ότι οι «στρατηγοί» των νέων μπολσεβίκων είναι αποφασισμένοι να μας ψεκάζουν συστηματικώς, με ό,τι βρούν μπροστά τους ή σκαρφισθούν και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει…Τόσον απλώς, βεβαίως και δυστυχώς!

Από τον κλώνο της «Ε» ο δημοσιογράφος του φύλλου Γιώργος Τσιάρας μετέφερε, από το φύλλο του περασμένου Σαββάτου, την έκρηξη «οργής», από έξαλλη της πρώην

ΕΡΤ-ο ίδιος δεν θέτει τη διατύπωση εντός εισαγωγικών, συνεπώς το ακολουθώ- προς τον εμψυχωτή του αγώνα και πρώην ανυποχώρητο ΠΑΣΟΚτζή Καλφαγιάννη-πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ: «Το ξέρεις ότι ένας δηλωσίας είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα; Τί θα κάνεις γι’ αυτό; Τουμπεκί; Να πάμε να τον βγάλουμε σηκωτό από το στούντιο»

Τυχαία η έκρηξη οργής προς τον άρτι ΣΥΡΙΖΑίο πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, στον οποίο ο πρόεδρος Αλέξης έδωσε δημοσίως συγχαρητήρια από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρόντος του αρχιγκαιμπελίσκου Σκουρλέτη, και τον προέτρεψε «Παναγιώτη, προχώρα»;

Βεβαίως και διόλου, διότι ζητούμενο δεν είναι (και) γιά το πολιτικό μόρφωμα της Κουμουνδούρου ο απαγαλακτισμός του συνδικαλισμού από τα κόμματα, αλλά-απλώς και μόνον- η αλλαγή του κομματικού εντολέως του συνδικαλισμού, όπως π.χ. με την ΟΛΜΕ εσχάτως. Δηλαδή η αλλαγή των πολιτικών που διαφεντεύουν το συνδικαλισμό, μέσω των κομματικών εγκαθέτων που τους υπηρετούν.

Κι από κοντά, γιά να μην ξεχνιόμαστε, έρχεται η πρώην κομμουνιστογενής εκ του ΚΚΕ και σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, να μας προσδιορίσει τον στόχο του μεγάλου αγώνα και τα ενδιάμεσα στάδιά του, τους κοινωνικούς συμμάχους προς τούτο, σε άρθρο της από «ΤΑ ΝΕΑ», συστημικό ΜΜΕ κατ’ εξοχήν και στοχοποιημένο φύλλο, ως εκ τούτου, από το «σύστημα Σκουρλέτη», επίσης το περασμένο Σάββατο:

Στόχος ο «σοσιαλισμός», κατά τη ΣΥΡΙΖΑία Βαλαβάνη, αλλά όχι εδώ και τώρα. Θα προηγηθούν ενδιάμεσα στάδια γιά την… «ανάσχεση της κοινωνικής καταστροφής», βεβαίως η κατάργηση των Μνημονίων και η αντικατάσταση των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων, σε μία διαδικασία …«επιστροφής στο μέλλον», η οποία προαναγγέλλεται ως «σύνθετη και δύσκολη»(λεπτομέρειες δεν παρατίθενται, γιά να μην χαλάσει η μαγική εικόνα…).

Εις ό,τι αφορά το Δημόσιο καθ΄εαυτό η Βαλαβάνη γράφει: «Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντιμετωπίσει το κράτος ως «λάφυρο» γιά το βόλεμα «ημετέρων» εξυπηρετώντας πελατειακές σχέσεις: Το Δημόσιο δεν ανήκει ούτε στο κόμμα που κυβερνά, ούτε στους δημοσίους υπαλλήλους, ούτε υπάρχει γιά να καταδυναστεύει τους πολίτες»(…)

Ο εξωραϊσμός των προθέσεων εις την πολιτική και η λείανση των ακολουθούμενων θέσεων, ώστε να διαβάζονται «κι έτσι κι αλλιώς» από τους ανεκπαίδευτους ή ανύποπτους πολίτες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιρείται από το πλαίσιο αυτό, με θεραπαινίδα αυτής της «μανιέρας» και τη Βαλαβάνη, με αριστερό έστω άρωμα. Αλλά ποιόν νομίζει ή αυταπατάται ότι πείθει;

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το οποίο αποβλέπει κατ’ εξοχήν εις την κοινωνική ρήξη και έκρηξη με οποιοδήποτε τρόπο και έναντι οιουδήποτε τιμήματος, αδυνατεί να αρθρώσει και να προβάλλει ένα πολιτικό άλλοθι εις τον αντίποδα των πολιτικών τις οποίες καταγγέλλει, το τιμόνι των οποίων θέλει-απλώς και μόνον-να αναλάβει, ως νέος τιμονιέρης!

Αν δεν είχαν αυτό κατά νουν, έχουν τους μηχανισμούς και τα μέσα, ώστε να διαχωρισθούν, εν τοις πράγμασι, απο φωνές αυτοδικίας, όπως της έξαλλης εις το υπό κατάληψιν Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, από τις οποίες θα έδει να διαφοροποιηθούν πλήρως και σαφώς. Αλλά κανένας Σκουρλέτης, Καλφαγιάννης ή άλλοι προπαγανδιστές της συμφοράς δεν θα στέρξουν προς τούτο.

Η έξαλλη θα δίνει τον…τόνο και το άρθρο της Βαλαβάνη θα αποτελεί μία φιλότιμη-πλην ατυχή-προσπάθεια χαμηλών τόνων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η οποία δεν είναι και ο κυρίαρχος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν αποτελεί φωνή σύνεσης και διαλόγου. Γιά να μην υπάρχουν αυταπάτες!

Διότι είναι προφανές ότι όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκ μεταγραφής εις το ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, θα ζητήσουν πάραυτα από την κυβέρνησή «τους» την εξαργύρωση των επιταγών που θα κρατούν ανά χείρας, με εκδότη το κομματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου, γιά «αποκατάσταση» .

Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Ένας άλλος γύρος κομματικών διώξεων, εις το όνομα βεβαίως της «αποκατάστασης της αξιοκρατίας», από τους «δηλωσίες» που έσπευσαν να προσφέρουν τις-οφειλόμενες, εννοείται- υπηρεσίες τους προς την παρελθούσα νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, πλην, όμως, τρόικα εσωτερικού, υπόδουλη προς την τρόικα εξωτερικού.

Δεν θα τους πρέπει από μία παραδειγματική ποινή, προς ένα έκαστο, τώρα μάλιστα που θα πρόκειται γιά «αλλαγή καθεστώτος», καθ’ ομολογίαν του προέδρου Αλέξη;

Πώς θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις ειδήσεις από τη Δημόσια Τηλεόραση η «αντιδραστική Γαβρά», όταν θα υπάρχει έτοιμη «η κόκκινη Κατσίμη»; Η πρώτη θα πρέπει να φύγει σηκωτή και η δεύτερη να την αντικαταστήσει σε χρόνο μηδέν. Κάθε σύμπτωση με τυχόν υπαρκτά πραγματικά ονόματα δημοσιογράφων είναι απολύτως τυχαία…

Σεραφείμ Χ.Μηχιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα