Η Δανία θα κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων

Την υποστήριξη του Κοινοβουλίου της Δανίας έλαβε η αμφιλεγόμενη πρόταση για την κατάσχεση των μετρητών και αντικειμένων αξίας από τους πρόσφυγες, με στόχο να συγκεντρώνονται χρήματα για τη σίτιση και στέγασή τους στη χώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο αυτό βάζει τους πρόσφυγες στην «ίδια μοίρα» με τους άνεργους Δανούς, οι οποίοι για να λάβουν κρατικά επιδόματα πρέπει πρώτα να πουλήσουν την περιουσία τους.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της χώρας και έτσι, η αστυνομία

μπορεί πλέον να κατάσχει τιμαλφή με αξία άνω των 1.340 ευρώ.

Από το γενικό αυτό κανόνα αυτό εξαιρούνται αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως για παράδειγμα βέρες.

Μετά από αντιδράσεις στη Βουλή, αποφασίστηκε ότι αντί για 400 ευρώ, οι πρόσφυγες θα μπορούν να κρατούν 1.340 ευρώ.

Η πρακτική αυτή, που εξετάζεται και από άλλες χώρες της Ε.Ε., έχει διχάσει την Ευρώπη και δέχεται έντονη κριτική από τις οργανώσεις προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπαν Κι Μουν Στεφάν Ντουτζάρικ καταδίκασε την απόφαση της Δανίας, τονίζοντας ότι πρόσφυγες δικαιούνται συμπόνια.

«Άνθρωποι που έχουν υποφέρει απίστευτα, που έχουν ξεφύγει από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις και που κυριολεκτικά έχουν περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα και έχουν θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσουν τη Μεσόγειο θα πρέπει να δέχονται συμπόνια και σεβασμό» ανέφερε ο κ. Ντουτζάρικ.

Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραλληλίζουν την πρακτική αυτή με την κατάσχεση τιμαλφών από τους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πηγή ethnos.gr

The post Η Δανία θα κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα