Χουλιαράκης: Επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ

Για ελάφρυνση της μεσαίας τάξης και επιβάρυνση των φορολογούμενων με εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ, μίλησε κατά τη διάρκεια της επιτροπής για τον απολογισμό του γενικού ισολογισμού του Κράτους στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης.

«Μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα καλύψουν το 2% είναι οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Θα επιβαρυνθούν εισοδήματα άνω των 65.000 από εργασία ή ελεύθερη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα θα ελαφρυνθεί, παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ,

η μεσαία τάξη» ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης. Μάλιστα εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να ανακοινώσει ότι για το 2015 υπήρξε υπέρβαση του στόχου κατά 830 εκατομμύρια ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ.

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε επίσης ότι αρκετά από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής θα νομοθετηθούν, αλλά δεν θα υλοποιηθούν λόγω της καλύτερης πορείας των φορολογικών εσόδων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη παρθεί και «μας επιτρέπει να πάρουμε λιγότερα μέτρα από όσα περιμέναμε για το 2017 και 2018».

Έως το τέλος του έτους θα έχουν εξοφληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 7 δις που οφείλει το δημόσιο προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης μιλώντας στη Βουλή.

Απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος υποστήριξε ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων τους δύο πρώτους μήνες του 2016, οφείλεται στη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι «έως το τέλος του 2016, θα έχουν εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες», επισημαίνοντας πως «ένα σημαντικό κομμάτι αυτών θα αποπληρωθεί μετά την αξιολόγηση».
Πηγή Ημερησία

The post Χουλιαράκης: Επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα