«Χαστούκι» στο Α’ Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ από την πρόεδρο της Εφορευτικής Μαίρη Πίνη

Πανηγυρικά δικαίωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, την εκλεγμένη  πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ Μαίρη Πίνη, με την προσφάτως δημοσιευθείσα, υπ’ αριθμ. 1430/2012 απόφαση του (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων). 

Η Μαίρη Πίνη, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή  κατά της  εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 2/2011 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α.,

με την οποία , της είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της επίπληξης με ανάρτηση στους χώρους εργασίας. Τόσο η παράνομη ανάρτηση -στο σάϊτ της ΕΣΗΕΑ- της απόφασης του Α΄ Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού, που έγινε (Μάϊο/2011) με την έγκριση του πρώην πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ κ, Πάνου Σόμπολου, όσο και η μεθοδολογία που ακολούθησε το Α΄ Πειθαρχικό στην εκδίκαση της υπόθεσης,  σύμφωνα με την απόφαση  του Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, ήταν παράνομα, διότι  παραβιάστηκαν οι διατάξεις του εσωτερικού κανονισμού των πειθαρχικών συμβουλίων, του Αστικού Κώδικα και του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος, που καθιερώνουν θεμελιώδεις αρχές προστασίας του πειθαρχικώς διωκόμενου και ειδικότερα αυτές α) της έγγραφης κλήσης προς απολογία, περιέχουσας το κατηγορητήριο και β) της χορήγησης αντιγράφων των εγγράφων της δικογραφίας. Η συνέχεια θα δοθεί τον προσεχή Μάιο,  όταν θα εκδικαστεί η αγωγή της Προέδρου της Εφορευτικής κατά των μελών του Πειθαρχικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα