Αγωγές Τατούλη κατά δημοσιογράφων στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας

Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Σινάπη, συντάκτη της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας έχει εξαπολυθεί από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Ο Π. Τατούλης, σε συνέχεια της προσπάθειας του να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τον δημοσιογράφο υπέβαλε σε βάρος του αγωγή, με την απαίτηση να του καταβληθούν 50.000 ευρώ ενώ με την ίδια αγωγή στρέφεται και εναντίον του εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερία» Ντίνου Πλεμμένου και του αρχισυντάκτη της Ηλία Μπιτσάνη.
Οι μέθοδοι που επιλέγει ο περιφερειάρχης για να «απαντήσει» στην δημοσιογραφική

κριτική..
που δέχεται είναι από καιρού καταδικαστέες από το σύνολο των δημοσιογράφων όλης της χώρας. Την ίδια στιγμή που οι Ενώσεις Συντακτών αγωνίζονται ώστε ν’ ανατραπεί ένα απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό νομικό περιβάλλον που συντείνει στον εκφοβισμό των δημοσιογράφων και αποβλέπει στην χειραγώγηση τους, ο κ. Τατούλης στηρίζεται ακριβώς στις διατάξεις του τυποκτόνου νόμου και στις αγωγές με προφανή σκοπό να παρακάμψει τον δημόσια κριτική επί των πεπραγμένων του και να αποκρούσει το αναφαίρετο δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί έλεγχο στην εξουσία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη του στις πρακτικές που ακολουθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της δημοσιογραφίας αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να πληροφορείται ελεύθερα, να κρίνει και ν’ αξιολογεί.

Καταγγελία των Δημοσιογράφων της εφημερίδας «Ελευθερία» και αλληλεγγύη στο Γιάννη Σινάπη (9/2/2012)
«Οι δημοσιογράφοι της «Ελευθερίας» εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη στο συνάδελφό μας Γιάννη Σινάπη για την απρόκλητη και χυδαία επίθεση που δέχθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το περιστατικό έρχεται ως κορύφωση επιθέσεων τόσο στο συνάδελφο που καλύπτει το ρεπορτάζ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και στην ίδια την εφημερίδα.
Ο κ. Τατούλης και η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας δεν ανέχονται την κριτική και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φιμώσουν την φωνή της «Ελευθερίας» και οποιουδήποτε έχει διαφορετική γνώμη από αυτούς. Οι αγωγές, οι μηνύσεις και οι απειλές είναι στην ημερήσια διάταξη και πλήττουν ευθέως την ελευθεροτυπία. Η απαίτηση αποζημίωσης για «ηθική βλάβη» με το ποσό των 200.000 ευρώ την ώρα που η κρίση σαρώνει τις επιχειρήσεις του Τύπου, είναι χαρακτηριστικό της στρατηγικής του κ. Τατούλη απέναντι σε μια εφημερίδα που απασχολεί 50 εργαζόμενους και παραμένει απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σε αυτούς, το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους προμηθευτές. Η προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού της εφημερίδας εκφράζεται και με την ωμή παραβίαση του νόμου για την κατανομή των δημοσιευμάτων και τον καθ’ υπόδειξη ουσιαστικό αποκλεισμό της.
Ολα αυτά δεν αφορούν μόνον το συνάδελφο Γιάννη Σινάπη και την «Ελευθερία». Αφορούν

Keywords
Τυχαία Θέματα