Αφηρημένες αερολογίες: Μια αποστολή μεγαλύτερη από την τηλεόραση

Email αναγνώστη για το moto της φιλόδοξης παραγωγής του ΑΝΤ1, «ΗΡΩΕΣ»

Μια κοινωνική αποστολή μεγαλύτερη από την τηλεόραση. Για να είμαστε ειλικρινείς, στην αρχή δεν προσέξαμε το μότο που εμφανίζεται στο τέλος του trailer για τους «Ήρωες» του Ant1.

Το να διαφημίζεις-προμοτάρεις έξυπνα και επίμονα ένα τηλεοπτικό project, είναι θεμιτό και απολύτως απαραίτητο.

Να πετάς στον τηλεοπτικό αέρα όμως βαρύγδουπες και εντελώς αφηρημένες αερολογίες είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Θέλουμε πολύ να δούμε τον Σάκη Ρουβά και να μας παρουσιάσει τους «αληθινούς» ήρωες. Όλοι, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, χρειαζόμαστε τα θετικά πρότυπα και τις θετικές ιστορίες. Ωστόσο τα αυτιά μας πονάνε από την εκκωφαντική παράφωνη κενολογία μιας…αποστολής που υποστηρίζει πως είναι μεγαλύτερη από την…τηλεόραση. Τα ρητορικά, και όχι μόνο ερωτήματα, που γεννιούνται από το συγκεκριμένο μότο είναι δεκάδες.

- Η τηλεόραση είναι μεγαλύτερη από άλλες κοινωνικές αποστολές ;

- Ποιες άλλες αποστολές είναι μεγαλύτερες από την τηλεόραση ;

- Τι είναι και τι δεν είναι κοινωνική αποστολή ;

- Πώς συνδυάζεται η τηλεόραση με τις κοινωνικές αποστολές ;

Θα μπορούσαμε με άνεση να συνεχίσουμε για ώρα. Αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Σκοπός είναι να πούμε, πως πολλές φορές διαφημιστές – public relations μάνατζερ- κειμενογράφοι κ.α. στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν πετάνε «ρουκέτες» εδάφους-αέρος και όποιον πάρει ο χάρος (της AGB). Χωρίς να αναλογίζονται πως οι «ρουκέτες» αυτές προσβάλλουν και τραυματίζουν τη νοημοσύνη των τηλεθεατών. Καλός ο «αέρας» αλλά τόσα χρόνια χορτάσαμε από παντού «αέρα» και «φούσκες». Καιρός για ουσία και όχι φτηνά κόλπα.

Π.Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα