H χρονιά του Μήτρογλου!

Ο Ολυμπιακός με μπροστάρη έναν φανταστικό Μήτρογλου συνέτριψε με 6-0 τη Βέροια στο Καραϊσκάκη. Ο συνήθης ύποπτος-»εκτελεστής» του Θρύλου πέτυχε τρία γκόλ (7ο, 20ο και 80ο λέπτό) σκοράροντας συνολικά έξι φορές σε 5 μέρες, αν υπολογίσουμε και τα τρία γκολ που έβαλε στην Άντερλεχτ την Τετάρτη.

Δύο γκολ

έβαλε ο Κάμπελ (63ο και 82ο λεπτό) και ένα ο Μανιάτης στο 71ο λεπτό, ενώ νωρίτερα στο πρώτο ημίχρονο ο Σαβιόλα έχασε και πέναλτι απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Βέροιας.

Ο Ολυμπιακός είχε αλλαγές στην αρχική του σύνθεση στο ματς με την Βέροια. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Παπάζογλου, αριστερά ο Χολέμπας και στο κέντρο της άμυνας οι Μεντζανί και Μανωλάς.

Ο Μανιάτης με τον Σάμαρη τοποθετήθηκαν στον άξονα, ο Βάις με τον Φουστέρ ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Σαβιόλα έπαιζε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου.

Η Βέροια είχε τον Αναστασόπουλο βασικό πορτιέρε. Οι Μπάρμπας και Τζημογιάννης συγκροτούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Αμαραντίδη και τον Γεωργιάδη στα άκρα της.

Ο Αποστολόπουλος με τον Όστοϊτς βρέθηκαν στον άξονα, ο Ντα Κόστα ήταν το δεκάρι, ο Καλτσάς και ο Φαρντού στα δύο «φτερά» και ο Μρντάκοβιτς στην επίθεση.

Μήτρογλου με το «καλημέρα»!

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε και πολύ για να σκοράρει. Απέναντι σε μία Βέροια αρκετά προβληματική ως προς την ανάπτυξή της και με κακή αμυντική λειτουργία έκανε νωρίς το 1-0.

Ο Μήτρογλου στο 7ο λεπτό με προβολή έπειτα από σουτ του Μανιάτη βρήκε πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης έμελλε να κάνει το 2-0 στο 21′ όταν μετά από σέντρα του Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 2-0.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν φάσεις και ενώ θα μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλο τέρμα. Στο 30ό λεπτό ο Βάις κέρδισε το πέναλτι από τον Καλτσά σε μία φάση όπου φάνηκε ο παίκτης της Βέροιας να έχει κάνει παράβαση.

Ο Σαβιόλα το εκτέλεσε στο 32′ όμως ο Αναστασόπουλος ήταν στην θέση που έπρεπε. Ο γκολκίπερ της Βέροιας απέκρουσε την εσχάτη των ποινών. Έτσι έμεινε το 2-0 στο πρώτο μέρος.

Μήτρογλου σε ρόλο δημιουργού και… 3-0

Ο Μήτρογλου είχε την σφραγίδα του και στο 3-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 63′ ο Μήτρογλου συνεργάστηκε με τον Φουστέρ με τον τελευταίο να πασάρει στον Κάμπελ. Ο νεοεισελθών άσος από την Κόστα Ρίκα δεν γινόταν να αστοχήσει από κοντά για το 3-0.

Τα γκολ για τους ερυθρόλευκους δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Στο 70′ ο Φουστέρ τροφοδότησε τον Κάμπελ και εκείνος έκανε την σέντρα για τον Μανιάτη που από κοντά με προβολή «έγραψε» το 4-0.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «πυροβολεί» την αντίπαλη εστία φτάνοντας στο τελικό 6-0. Στο 81′ ο Μήτρογλου απέφυγε δύο αντιπάλους και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε εκ νέου χατ τρικ για το 5-0!

Στο 82′ ο Κάμπελ δέχθηκε πάσα από τον Μήτρογλου και με σουτ έκανε το 6-0! Ο Κοσταρικανός έκανε δύο τα τέρματά του οδηγώντας την ομάδα του σε μία θριαμβευτική νίκη.

Ανθρωπος του αγώνα ο Μήτρογλου ξανά. Τρία γκολ από τον «πιστολέρο» του Ολυμπιακού. Σκοράρει με τέτοια συχνότητα που ξεχωρίζει για τα καλά και είναι το δίχως άλλο ο πιο φορμαρισμένος φορ των Πειραιωτών. Μετά το χατ τρικ της Τετάρτης με την Άντερλεχτ έβαλε άλλα τρία τέρματα με την Βέροια την Κυριακή. Ήτοι 6 γκολ μέσα σε διάστημα 5 ημερών και το 4ο φετινό του χατ τρικ! Επιπλέον είχε συμμετοχή και στα άλλα γκολ του Ολυμπιακού.
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα