Ζητούσαν αποζημίωση για πάσσαλο ΑΗΚ αλλά πλήρωσαν από πάνω

Ενώπιον του δικαστηρίου έθεσαν Κύπριο, θύμα τροχαίου, ο οποίος χτύπησε σε πάσσαλο της ΑΗΚ, πλήρωσε τη ζημιά, αλλά αξίωναν από τον ίδιο άνθρωπο την καταβολή επιπλέον γενικών εξόδων, τα οποία δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», ο οδηγός του οχήματος ανέλαβε την ευθύνη για το ατύχημα, συμφωνώντας να καταβάλει το ανάλογο οικονομικό τίμημα ως αποζημίωση.

Η ΑΗΚ προχώρησε κατόπιν αυτού στην έκδοση τιμολογίου, συνολικού

ποσού £3,082,41.

Εντούτοις, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο οδηγός κατέβαλε το ποσό των £2.465.93 σεντ, ενώ θεώρησε ότι δεν έπρεπε να πληρώσει το ποσό των £616,48 (€1055), το οποίο οι εφεσείοντες χαρακτήρισαν «τμηματικά ή γενικά έξοδα».

Οι εφεσείοντες οδήγησαν την υπόθεση στο Δικαστήριο, επιχειρώντας, με γενικό τρόπο, να εξηγήσουν τη σημασία του ειδικού κονδυλίου.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο θεώρησε -ακολουθώντας παλαιότερη νομολογία επί του θέματος- ότι επρόκειτο για κονδύλι ειδικών ζημιών και συνεπώς έπρεπε να αποδεικνύεται με αυστηρό τρόπο.

Η ΑΗΚ επικαλέστηκε συγκεκριμένη πρόνοια των περί Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών Κανονισμών για να δικαιολογήσει το κονδύλι, συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα.

Εντούτοις, όπως έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο, ο κανονισμός αφορά συνδρομητή της Αρχής και συνεπώς προϋποθέτει συμφωνία της Αρχής και του εκάστοτε συνδρομητή της, ενώ θα ήταν παράλογο, όπως σημειώνει, να θεωρηθεί ότι καλύπτει ζημιά από αδικοπραξία ή πράξη μη συνδρομητή.

Το αίτημα της ΑΗΚ απορρίφθηκε με κόστος €2,500 εναντίον των εφεσειόντων, αναφέρει καταλήγοντας ο «Φ».

Keywords
Τυχαία Θέματα