ΥΠΠ: Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σημαδεύτηκε με την απεργία

«Σεβόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, αλλά ταυτόχρονα έχουμε υποχρέωση, ως Πολιτεία, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των μαθητών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στη μόρφωσή τους», αναφέρει με ανακοίνωση του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο Υπουργός εκφράζει παράλληλα τη λύπη του για τη 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει μαθητές και γονείς ότι «στόχος μας είναι -μέσα από τον συλλογικό διάλογο

που επιδιώκουμε τους τελευταίους μήνες με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις- να φτιάξουμε το σχολείο που μας αξίζει».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς και το ξεκίνημα μιας ακόμη σημαντικής διαδρομής των 115 χιλιάδων μαθητών μας προς τη μάθηση και την κατάκτηση της γνώσης, σημαδεύτηκε με τη 48ωρη απεργία.

Σεβόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, αλλά ταυτόχρονα έχουμε υποχρέωση, ως Πολιτεία, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των μαθητών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στη μόρφωσή τους. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί συλλογικά και από κοινού για να περιφρουρήσουμε το μέλλον τους, το οποίο θα καθοδηγείται από τη γνώση και θα εμπνέεται από την αγάπη, το δημοκρατικό ήθος, την ιστορική ταυτότητα, αλλά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Διαβεβαιώνουμε τους μαθητές και τους γονείς ότι στόχος μας είναι -μέσα από τον συλλογικό διάλογο που επιδιώκουμε τους τελευταίους μήνες με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις- να φτιάξουμε το σχολείο που μας αξίζει. Το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και ολοκληρωμένη πνευματική καλλιέργεια σε όλους τους μαθητές μας. Το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο οι μαθητές θα συμμετέχουν χαρούμενοι και με κίνητρα θα αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους χωρίς ανώφελες φθορές. Ένα δημόσιο σχολείο που θα είναι εστία γνώσης, δημιουργίας, καινοτομίας, έρευνας και προόδου. Ένα δημόσιο σχολείο που θα δίνει τα εφόδια στους νέους μας να υλοποιούν τα όνειρά τους.

Με ειλικρινή σεβασμό προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ευελπιστούμε να εργαστούμε συλλογικά για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Aγαπημένοι μου μαθητές,εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς σημαδεύτηκε από τη 48ωρη απεργία.Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβασή σας στη μάθηση και να φτιάξουμε το δημόσιο σχολείο που σας αξίζει.

— Kostas Champiaouris (@KChampiaouris) September 18, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα