Υποψίες για ντοπαρισμένο αθλητή!

Ένας Ρώσος αθλητής που κατέκτησε μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ είναι ύποπτος ότι έχει βρεθεί «θετικός» σε απαγορευμένη ουσία, όπως δήλωσε σήμερα πηγή από τη διοργάνωση. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, ο Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, ο οποίος κατέκτησε με τη σύζυγό του το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά διπλά του κέρλινγκ, είναι ύποπτος ότι έχει βρεθεί «θετικός» στην ουσία "meldonium". Αυτή η ουσία αυξάνει τη ροή του αίματος, κάτι που βελτιώνει την ικανότητα

άσκησης στους αθλητές.

Η εν λόγω πηγή δήλωσε ότι οι επικεφαλής της ομάδας της Ρωσίας θα συναντηθούν με τους υπεύθυνους κατά του ντόπινγκ στην Πιονγκτσάνγκ και πρόσθεσε πως οποιαδήποτε παράβαση θα επιβεβαιωθεί μόνο μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος. Στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας ότι μια ανεξάρτητη αρχή είναι επικεφαλής των ελέγχων στην Πιονγκτσάνγκ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι αθλητές δεν εκπροσωπούν τη χώρα τους στην Πιονγκτσάνγκ, εξαιτίας των καταγγελιών για συστηματικό ντόπινγκ. Αυτοί αναφέρονται ως Ολυμπιακοί Αθλητές από τη Ρωσία, ενώ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εθνικά σύμβολα, ούτε γίνεται η ανάκρουση του ρωσικού εθνικού ύμνου στις απονομές μεταλλίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα