Υποδοχή Πομπέο από Δένδια στη Θεσσαλονίκη - Δηλώσεις με Μητσοτάκη από Σούδα

Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει σήμερα η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Ο κ. Πομπέο θα έχει στις 10:00 συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κρήτη, όπου θα φιλοξενηθεί στην οικία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την Τρίτη Μητσοτάκης και

Πομπέο θα επισκεφθούν μαζί τη στρατιωτική βάση στη Σούδα από όπου θα προβούν και σε κοινές δηλώσεις.

Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα είναι η δεύτερη σε διάστημα ενός χρόνου και πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς αναμένεται η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ συνεχίζονται και οι συναντήσεις σε τεχνικό επίπεδο στο ΝΑΤΟ.

Οι επαφές του Μάικ Πομπέο με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας αναμένεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα διμερούς , περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο ΕλλάδαςΗΠΑ, στην αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και βέβαια στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Λίγες ώρες προτού αναχωρήσει για την Ελλάδα, ο Μάικ Πομπέο είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο κ. Πομπέο χαιρέτισε τις ανακοινώσεις των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών και υπογράμμισε την ανάγκη μείωσης των εντάσεων, ενώ μέσω ανάρτησης του στο Twitter δήλωσε ικανοποιημένος για την επικοινωνία του με τον κ. Στόλτενμπεργκ. Όπως πρόσθεσε, Πομπέο και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν «για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ επανέλαβαν «τη σημασία της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα είναι μέρος της περιοδείας του Πομπέο στην περιοχή καθώς θα επισκεφθεί την Κροατία, την Ιταλία και το Βατικανό. Το γεγονός ότι απουσιάζει η Τουρκία από την περιοδεία του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών, σχολιάστηκε αρνητικά από τον τουρκικό Τύπο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα