Υπό την αιγίδα του ΚΟΑ οι Aphrodite Games του 2016

Πρόκειται για τους σημαντικότερους αγώνες φυσικής κατάστασης που γίνονται όχι μόνο στην Κύπρο αλλά ευρύτερα στη Μεσόγειο. Φέτος διεξάγονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δηλώνει παρών, στηρίζοντας τη διοργάνωση. Οι Aphrodite Games του 2016, που λαμβάνουν χώρα 23-25 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, τελούν πλέον υπό την αιγίδα του ΚΟΑ.

Στη Λεμεσό αναμένονται περισσότεροι

από 90 αθλητές, οι κορυφαίοι του είδους τους, μαζί με δεκάδες συνοδούς που θα έρθουν από το εξωτερικό, εκπροσωπώντας περισσότερες από 17 χώρες. Mοιράζουν χρηματικά έπαθλα πέραν των 30.000 ευρώ κα είναι επίσης υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του, στο αίτημά μας να εντάξει τους αγώνες υπό την αιγίδα του» λέει η Indre Θρασυβούλου υπεύθυνη των αγώνων που διοργανώνονται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Geraklion.

Ο Οργανισμός Geraklion προωθεί την καινοτομία στην Ιατρική και τον Αθλητισμό. Κάτω από την σκέπη του βρίσκεται το πρωτοποριακό Camp Geraklion στη Λεμεσό αλλά και το CrossFit Geraklion OTB, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Διαθέτει επίσης πέντε γυμναστήρια CrossFit στην Μόσχα. «Πρόκειται για μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, όσον αφορά τέτοιου είδους αγώνες, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε πολλά μέρη του πλανήτη, από τη Ρωσία έως τη Βόρεια Ευρώπη και τις ΗΠΑ» προσθέτει η κα Θρασυβούλου.

Το concept αυτών των αγώνων είναι μοναδικό αφού δοκιμάζουν τη δύναμη και την αντοχή αθλητών που επιδίδονται στη λειτουργική προπόνηση (functional training), όπως είναι το CrossFit και άλλες μορφές εκγύμνασης που προσομοιώνουν καθημερινές κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, κάνοντάς το πιο λειτουργικό και πιο αποδοτικό. Υπάρχουν πολύ ψηλά στάνταρ εισδοχής και ως εκ τούτου μόνο οι κορυφαίοι αθλητές από την Κύπρο θα διαγωνιστούν σε αυτή την πολύ σπουδαία αθλητική συνάντηση.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/APHRODITEGAMES.

Keywords
Τυχαία Θέματα