Υπό κράτηση μέχρι την Κυριακή συνεργάτης του Νετανιάχου

Πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού του Ισραήλ και επιχειρηματίας υπό κράτηση ως την Κυριακή

Δικαστήριο στο Ισραήλ επέκτεινε την κράτηση ενός πρώην συνεργάτη του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ενός κορυφαίου επιχειρηματία, οι οποίοι φέρεται να συνδέονται με υποθέσεις στις οποίες υπάρχει η υπόνοια για απάτη εναντίον του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Τελ Αβίβ, διέταξε την κράτηση του Νιρ Χεφέτζ, πρώην συμβούλου για θέματα ΜΜΕ της οικογένειας Νετανιάχου

και του Σoλ Έλοβιτς, μεγαλομετόχου υπό τον έλεγχο του οποίου είναι ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Bezeq, ως την Κυριακή, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δύο άνδρες είναι μεταξύ των επτά υπόπτων οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Η Αστυνομία υποπτεύεται ότι δίνονταν επιχειρηματικές χάρες στον Έλοβιτς σε αντάλλαγμα, όπως αναφέρεται, με θετική ειδησεογραφική κάλυψη του Νετανιάχου στην ιστοσελίδα Walla!, που του ανήκει.

Ο Χέφετζ από την πλευρά του, φέρεται να είχε ενεργήσει ως αγγελιαφόρος μεταξύ των Νετανιάχου και Bezeq και αξιωματούχων της Walla!.

Υπάρχουν επίσης υποψίες για προσπάθειες δωροδοκίας δικαστή ο οποίος έχει αφυπηρετήσει για να εμποδιστεί έρευνα εναντίον της συζύγου του Πρωθυπουργού Σάρα Νετανιάχου για φερόμενη υπόθεση κακοδιαχείρισης δημόσιων κονδυλίων.

Η Αστυνομία έχει ανακρίνει τον Πρωθυπουργό επτά φορές από την αρχή του 2017 και τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθεί για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο διαφορετικές υποθέσεις.

Στη μία υπάρχουν υποψίες ότι ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του έλαβαν ένα εκατομμύριο σέκελ (230.000 ευρώ) σε πούρα πολυτελείας, σαμπάνια και κοσμήματα από πλούσιες προσωπικότητες ως αντάλλαγμα για οικονομικές ή προσωπικές χάρες.

Η άλλη υπόθεση αφορά τις υποψίες των ερευνητών ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να προσπάθησε να φτάσει σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της Yediot Aharonot, κορυφαίας καθημερινής εφημερίδας του Ισραήλ, για πιο θετική κάλυψη.

Τα Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Αστυνομία θα ανακρίνει τον Πρωθυπουργό για την υπόθεση Bezeq για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Δημοσιεύματα γράφουν επίσης ότι μπορεί να κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις ως μάρτυρας σε υπόθεση που αφορά υποψίες για διαφθορά στην αγορά τριών υποβρυχίων από τον γερμανικό γίγαντα της βιομηχανίας, ThyssenKrupp.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα