Υπό έλεγχο οι φωτιές στα δύο πύρινα μέτωπα σε Αψιού και Βίκλα

Υπό έλεγχο τέθηκε μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες η πυρκαγιά στην περιοχή της κοινότητας Αψιού ενώ την ίδια ώρα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο νέα πυρκαγιά στις κοινότητες Βίκλα και Κλωνάρι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τα οκτώ πτητικά μέσα που επιχειρούσαν στην Αψιού, τα τέσσερα κλήθηκαν για την κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή Βίκλα - Κλωνάρι, που ξέσπασε γύρω στις 13:30.

Λόγω της άμεσης

επέμβασης των πτητικών μέσων, αλλά και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μέχρι τις 14:40, ενώ τέσσερα πτητικά μέσα παραμένουν στην περιοχή της κοινότητας Αψιού, όπου συνεχίζεται το έργο πυρόσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Αν και ήταν διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Αψιού, λόγω του δύσβατου της περιοχής και των συνεχών αναζωπυρώσεων, το έργο της πυροσβεστικής ήταν δύσκολο.

Η φωτιά στην Αψιού κατέκαυσε, μέχρι τις 15:30, τέσσερα εκτάρια άγριας πυκνής ψηλής βλάστησης, ενώ στην Βίκλα και Κλωνάρι, έξι δεκάρια άγριας βλάστησης.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, συμπλήρωσε, φαίνεται πως η φωτιά σε Βίκλα - Κλωνάρι, ξεκίνησε από εργασίες που γίνονταν από συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης.

Στον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού βρισκόταν από την πρώτη στιγμή ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, για συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

*Φωτογραφία από Φώτο Κόκος

Keywords
Τυχαία Θέματα