ΥΠΕΞ: Ευχή για την κοινή συνάντηση – Τι εννοούμε με τις νέες ιδέες

Την ευχή όπως πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ - Ακιντζί, εξέφρασε μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», σημείωσε ότι υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό λόγω της επίσκεψης της κυρίας Λουτ στο νησί.

Ο ίδιος, υπενθύμισε ότι η Ειδική Σύμβουλος του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Έλληνα ΥΠΕΞ

Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στις 12 Απριλίου ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας.

Ερωτηθείς ο κ. Χριστοδουλίδης αν έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τη στάση της Τουρκίας απάντησε αρνητικά. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι για να βρεθούν λύσεις πρέπει να μπούμε σε έναν διάλογο και ως εκ τούτου η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για κοινή συνάντηση με Λουτ και Ακιντζί κινείται σ΄αυτή την λογική.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε πως ούτε η δική μας πλευρά επιθυμεί διάλογο για χάρη του διαλόγου.

Κληθείς τέλος να εξηγήσει τι εννοεί η δική μας πλευρά όταν κάνει λόγο για «νέες ιδέες», ο κ. Χριστοδουλίδης, έδωσε ως παράδειγμα την αποκέντρωση εξουσιών για την οποία ήδη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε δημόσια αναφορά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι αν θέλουμε να σπάσουμε τα αδιέξοδα και να επιτύχουμε πρόοδο στις συνομιλίες θα πρέπει να βρούμε και τις κατάλληλες λύσεις υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι οι όποιες νέες ιδέες είναι εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα