ΥΠΑΜ: Στα σκαριά τρεις μελέτες για το Πεδίο Βολής σε Ξυλιάτο

Τρεις μελέτες ετοιμάζει το Υπουργείο Άμυνας για να εντοπίσει και εν τέλει να λύσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου όπου και φιλοξενείται ένα από τα σημαντικότερα πεδία βολής της Κύπρου.

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και την εκπομπή "Όλα στο φως" και επιθυμώντας να ξεκαθαρίσει την θέση του Υπουργείου Άμυνας, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, Νίκος Ματαίου, τόνισε πως το εν λόγω

πεδίο είναι ζωτικής σημασίας για την Εθνική Φρουρά και πως ταυτόχρονα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι προβληματισμοί από τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Προϊστάμενος του Υπουργείου ανέφερε πως τον Νοέμβριο του 2018 συμφωνήθηκε με τον σύμβουλο μελετητή της κοινότητας όπως γίνουν τρεις ξεχωριστές μελέτες για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας θα επικαιροποιήσει την υφιστάμενη μελέτη για τα ζητήματα υγείας, ενώ την μελέτη για την ασφάλεια ανέλαβε να διεκπεραιώσει το Γ.Ε.Ε.Φ. Όσο αφορά στην περιβαλλοντική μελέτη, ο κ.Ματαίου είπε πως αυτή την περίοδο ετοιμάζονται οι όροι προκήρυξης και το περιεχόμενό της θα αφορά στην ποιότητα αέρα, εδάφους, νερού, θορύβου και κραδασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα