Υπ.Υγείας στο ΣΙΓΜΑ: Υπάρχει πλάνο για διαχείριση επιβεβαιωμένου περιστατικού

Για την σημασία των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κινεζικό ιό που αποφασίστηκε κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και την ετοιμότητα της χώρας σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματα μίλησε τηλεφωνικώς, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στις «Τομές στα Γεγονότα» στο ΣΙΓΜΑ.


«Είμαστε έτοιμοι. Εδώ και τρείς βδομάδες το τονίζουμε ότι έχουμε προγραμματισμό. Είμαστε σε εγρήγορση, υπάρχει πλάνο τόσο διαχείρισης ύποπτου περιστατικού που χρειάστηκε αρκετές φορές να

το ενεργοποιήσουμε αλλά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάποιο περιστατικό», είπε ο κος Ιωάννου.

Όσον αφορά την τοποθέτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όπου σημείωνε «ότι το ζητούμενο δεν είναι αν θα έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα αλλά το πότε», ο κος Ιωάννου εξήγησε ότι ,«δεν έχει σημασία το πότε. Απλώς είναι μια ένδειξη ότι τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά. Σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναβαθμίσει την επικινδυνότητα του ιού και με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι αν δεν εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες θα εξαπλωθεί στις πλείστες. Είναι θέμα χρόνου. Οι επιδημιολόγοι και έρευνες τονίζουν ότι όσα μέτρα και να παρθούν στα σημεία ελέγχου η αποτελεσματικότητά τους δεν ξεπερνά το 25%».

Ερωτηθείς εάν θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κρούσμα στην Κύπρο, ο υπουργός Υγεία είπε πως «μπορεί να συμβεί και αυτό. Τα πάντα αξιολογούνται βάσει των δεδομένων και αν χρειαστεί να πάρουμε σοβαρότερα μέτρα θα το πράξουμε».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα