ΥΚΕ: «Οι ασυνόδευτοι έχουν περάσει διάφορα - Εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα»

Στις Τομές στα Γεγονότα μίλησε η λειτουργός Yπηρεσιών Kοινωνικής Eυημερίας, Μαρινα Ευθυμιάδου, όσο αφορά τις άγριες συμπλοκές που προκλήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ ανήλικων αλλοδαπών σε χώρο φιλοξενίας στην Πάφο.

Η κ. Ευθυμιάδου ανέφερε ότι το θέμα του μεταναστευτικού είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα και το 2022 παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κυπριακή Δημοκρατίας, ανάμεσα τους και ασυνόδευτοι ανήλικοι. «Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι με το που εισέρχονται στη Δημοκρατία, είναι υπό την φροντίδα της διευθύντριας της κοινωνικής ευημερίας. Να πούμε ότι υπάρχουν λειτουργεί,

που λειτουργούν ως φροντιστές 24 ώρες, εφτά μέρες την βδομάδα και επίσης στο χώρο μεταβαίνουν καθημερινά  και άλλοι οχτώ λειτουργοί που ουσιαστικά που τους έχει ανατεθεί ο ρόλος του κηδεμόνα. Στο σύνολο είναι σαράντα φροντιστές και το σύνολο των παιδιών που φιλοξενούνται είναι 163» σημείωσε.

Όσο αφορά το γεγονός που συνέβη χθες, η κ. Ευθυμιάδου ανέφερε ότι σίγουρα αυτοί οι ασυνόδευτοι οι οποίοι έχουν περάσει διάφορα μέχρι να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους στη Κύπρο. Σίγουρα η συνύπαρξη αυτών μπορεί να προσφέρει κάποιες διαφωνίες και διαμάχες που μπορούν να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο. «Σίγουρα εμείς με την βοήθεια και της Αστυνομίας ανταποκριθήκαμε άμεσα και ενεργήσαμε με τρόπο ώστε να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της κατάστασης και να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με τα παιδιά και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» τόνισε.

Κλείνοντας ανέφερε ότι, σίγουρα είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία όσο αφορά τα θέματα που αφορούν τα ασυνόδευτα ανήλικα για να μπορούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Άγριες συμπλοκές μεταξύ ανήλικων αλλοδαπών σε χώρο φιλοξενίας στην Πάφο (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα