Υεμένη: Σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη της αλ Κάιντα

Τέσσερα φερόμενα μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν από επιδρομή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη νότια Υεμένη, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι τέσσερις άνδρες επέβαιναν σε ένα όχημα που κυκλοφορούσε στην περιοχή Μουντία της επαρχίας Αμπιγιάν, διευκρίνισε ο ίδιος. Το όχημα επλήγη από δύο πυραύλους που ερρίφθησαν από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στις 9 Μαρτίου ένας τοπικός διοικητής της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε επίθεση με επανδρωμένου αεροσκάφους που αποδόθηκε στον αμερικανικό

στρατό, ο οποίος έχει εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές εναντίον του τζιχαντιστικού δικτύου.

Η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει το πράσινο φως στο Πεντάγωνο να διεξάγει επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη, χωρίς να ζητεί πρώτα την άδεια του Λευκού Οίκου, είχαν αναφέρει σε άρθρο τους στα μέσα Μαρτίου οι New York Times.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ στα τέλη Ιανουάριου, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις αεροπορικές τους επιδρομές εναντίον της αλ Κάιντα στην Υεμένη, καθώς ανησυχούν ότι η οργάνωση θα εξαπολύσει επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος και θα ενισχύσει την επιρροή του στην Υεμένη, που σπαράσσεται από πόλεμο.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα