Ξανακοιτάζουν τα αποτελέσματα του Συνεργατισμού για το 2016

«Φύλλο και φτερό» κάνει η διεύθυνση του Συνεργατισμού χιλιάδες δανειακές συμβάσεις, μετά το «καμπανάκι» του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για λανθασμένες επιβαρύνσεις σε δάνεια, που ενδεχομένως να φτάνουν σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία αυτή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αναγκάζει τον Συνεργατισμό να μεταθέσει για τον Απρίλιο την ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, 16 Μαρτίου, καθώς θα πρέπει να εντοπιστούν και να υπολογιστούν όλες οι επιβαρύνσεις οι οποίες δεν είναι διόλου απίθανο

να επηρεάσουν αυτά τα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που διαπιστωθεί ότι έχει όντως υπάρξει λάθος επιβάρυνση σε μια σειρά δανείων, η οποία κατά τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο σημαίνει ότι η Τράπεζα έχει εισπράξει περισσότερα απ’ όσο θα έπρεπε, τότε τα αποτελέσματα θα πρέπει να αναθεωρηθούν, με τις προβλέψεις να αυξάνονται και τα (όποια) κέρδη να επιβαρύνονται περαιτέρω.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές γνωμοδοτήσεις δικηγόρων, προκειμένου να εξακριβωθεί ποιες συμβάσεις επηρεάζονται και πώς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Διευθυντής Στρατηγικής και Ανασχηματισμού της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, με απόλυτη διαφάνεια, και μάλιστα σε μια εποχή όπου η ΚΣΤ ετοιμάζεται να εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.
Η έρευνα, είπε, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία επικεντρώνεται σε παλιές πρακτικές που ακολουθούσε ο Συνεργατισμός, αναφορικά με δάνεια που είχαν συναφθεί σε λίρα και στη συνέχεια συνδέθηκαν με το επιτόκιο της ΕΚΤ.

Ο ίδιος, προσδιορίζει το ποσοστό των δανείων στα οποία αφορά η υπόθεση, στο 3% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού, το οποίο, ωστόσο, αντιστοιχεί σε αρκετές χιλιάδες δανειολήπτες, όλων των κατηγοριών, τα οποία δόθηκε από αρκετά Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα και όχι μόνο από το ΣΠΕ Στροβόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα