Το Sigmalive στις Βρυξέλλες 50 + 1 μέρες μετά τις επιθέσεις

Υπό τον φόβο ενός νέου τρομοκρατικού κτυπήματος, το Βέλγιο επιχειρεί να επανέλθει σιγά - σιγά στους ρυθμούς του. Ενάμιση μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, η ζωή επιστρέφει, εντείνονται όμως τα μέτρα ασφάλειας στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα.

Στρατός και αστυνομία επαγρυπνούν στα αεροδρόμια της βελγικής πρωτεύουσας και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας των δυο αεροδρομίων, διεξάγουν ενδελεχείς ελέγχους στους επιβάτες κυρίως κατά την είσοδο τους στους χώρους αναχωρήσεων.

Το SigmaLive επισκέφθηκε

την καρδιά της Ευρώπης και ιδίοις όμμασιν διαπιστώνει του λόγου του αληθές. Καταγράφει και απαθανατίζει εικόνες από έμφορτους στρατιωτικούς, οι οποίοι θέτουν κάτω από το εξονυχιστικό βλέμμα τους περαστικούς και ταξιδιώτες.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες, τα μέτρα ασφάλειας αρχίζουν να εφαρμόζονται από τον χώρο στάθμευσης του Brussels Charleroi Airport, όπου εκεί μέλη του στρατού ελέγχουν ταυτότητες και πρόσωπα επιβατών. Εισέρχονται στα λεωφορεία, ζητώντας επίδειξη ταυτοτήτων ή θεωρήσεων.

Ακολούθως, οι έρευνες συνεχίζονται πριν την είσοδο του κτηρίου του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στα σημεία με την ένδεξη "αναχωρήσεις", οι υπεύθυνοι ασφαλείας ζητούν ταυτότητες και κάρτες επιβίβασης των επιβατών.

Εισερχόμενοι στο κτήριο, οι ταξιδιώτες δίδουν αποσκευές, οι οποίες ελέγχονται ηλεκτρονικά και σε αρκετές περιπτώσεις ανοίγονται.

Μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα, ο φόβος και η ανασφάλεια αποτυπώνεται στα πρόσωπα ντόπιων και τουριστών που ταξιδεύουν στο Βέλγιο.

Κρυφή ελπίδα να μην επιστρέψει ο εφιάλτης της τρομοκρατίας. Ο φόβος, επιχειρείται να αντικατασταθεί από την ευχή και την ελπίδα πως η 22α Μαρτίου υπήρξε ένα μεμονωμένο τραγικό περιστατικό.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο στόχος επετεύχθη. Τίποτα πια δεν είναι το ίδιο, στο κέντρο της Ε.Ε., καθώς το χαμόγελο αντικατέστησε ο τρόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα